Iedereen, behalve Jop van den Baar, stond netjes op tijd bij de sporthal te wachten om te vertrekken naar al weer de derde wedstrijd van de tweede competitiehelft. Jop lag nog in bed, maar gelukkig nam hij wel zijn telefoon op. Vijftien minuten later dan gepland, konden we dan vertrekken met 9 spelers naar Veldhoven. Daar stonden 8 meiden al op ons te wachten. Omdat we in een gemengde competitie spelen is het niet vreemd dat er bij verschillende teams dan ook meisjes mee spelen, maar een team van alleen meiden kom je niet zo vaak tegen in de gemengde competitie. Uit eigen ervaring heb ik echter wel geleerd dat je meiden niet moet onderschatten en zeker niet op deze leeftijd. De dames die nu in ons Vrouwen Onder 18 team spelen, hebben in de tijd dat zij Onder 12 en Onder 14 speelden menig jongensteam verrast en ingemaakt. Ondanks dat ik al tijdens de warming up had gewaarschuwd om ze niet te onderschatten en niet te lief te spelen, startte de wedstrijd voor ons redelijk moeizaam. In de verdediging waren we toch wat te lief en voorzichtig, waar de meiden van Vido dankbaar gebruik van maakten. Na een paar minuten stonden we dan ook met 6-2 achter. Zelf maakten we de kansen niet goed af en verdedigend lieten we de thuisploeg te makkelijk hun gang gaan. Langzaam werd het spel wat beter waardoor vooral Jop en Cas wat punten konden maken om te zorgen dat we na de eerste moeizame periode toch een 13-15 voorsprong hadden bereikt.

Mede dankzij de goede helpside verdediging van Daan en Jisk werd het de meiden uit Veldhoven heel moeilijk gemaakt. Schoten en acties van binnen de bucket werden hierdoor lastig en de schoten van buiten de bucket konden door Tein, Justin en Cas steeds beter worden afgevangen. In de aanval bleef het echter nog rommelig: slechte passes, spelers die onder of achter het bord de bal kregen en schoten van te ver weg. Jop hield zijn hoofd het meest koel en kon met een goede drive regelmatig naar de basket. Omdat we de tegenstanders in periode 2 op nul punten wisten te houden, liepen we toch uit naar een comfortabele voorsprong bij rust: 13-31. In de tweede helft lukte het in de aanval steeds beter om de betere kansen te zien en te benutten. Vooral Jisk liet zien dat hij in de aanval de juiste keuzes kan maken in het overzicht bewaren, op het juiste moment de bal af te spelen en op het juiste moment ook voor zijn eigen kansen te kiezen. Thijs, J-Jay en Tein lieten zien dat ze hard kunnen werken, zowel in de verdediging als in de aanval. Met mooie schijnbewegingen lukte het Cas een aantal keer om vrij in de bucket te komen voor een schotje van dicht bij. Na de derde periode stond er dan ook een 17-50 stond op het bord. In de laatste periode probeerden Tein en Justin goed om druk te zetten op de rond passende thuisploeg. Daar waar ze de onderschepping net mistte, waren de andere spelers klaar om te helpen in de verdediging. Pablo was in de laatste periode wat ongelukkig in de afwerking, maar de juiste kansen werden gezien en benut. Daan liet zien van grote waarde te zijn door de juiste dreiging te hebben en steeds de vrije man te vinden voor een makkelijke score. Jop en Cas eindigden allebei met 21 punten als topscoorder. Eindstand: 24-72.

Scores: Jop 21, Cas 21, Daan 10, Jisk 6, J-Jay 4, , Tein 4, Pablo 2, Justin 2, Thijs 2.

Coach: Maarten de Groot en Felix van Uden