Omdat het jaarlijkse basisscholen toernooi (LBBT) vanwege de coronacrisis niet kon doorgaan, gaf Basketball Club Lieshout kinderen de kans om kennis te maken met de sport. Op 13 juni en 20 juni hield BC Lieshout open trainingen op het basketbalveld in speeltuin De Ratel, aan de Rietkampen in Beek en Donk.

We ontvingen 9 inschrijvingen voor deelname in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. Vooraf aan de training werden alle handen ontsmet. Daarna konden we met veel plezier aan de slag. Jaap van den Broek nam de leiding met assistent-coaches Peter Vervoort, Anke Rijpkema en Floor Welten. De kinderen begonnen met dribbel-oefeningen en gingen later aan de slag met lay-ups lopen! Het ging de kinderen goed af! Uiteindelijk werd de training afgesloten met een leuk spelletje.

Sommige kinderen vonden de eerste training zo leuk, dat ze de week erop weer meededen. Anderen maakten voor het eerst kennis met een basketbaltraining.

Training

Onze jeugdteams trainen nog de hele maand juni. Deze trainingen op 22 en 29 juni worden gegeven op maandagavond op het basketbalveld in speeltuin De Ratel, aan de Rietkampen in Beek en Donk. Mocht je interesse hebben, je mag er gratis aansluiten!

  • Van 18.00 tot 19.00 uur traint de groep U10, met kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar.
  • Van 19.15 tot 20.15 uur traint U12, met kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar.

Per juli stopt het basketbalseizoen. Het nieuwe seizoen start vervolgens weer wanneer de kinderen weer naar school moeten. Hopelijk kunnen we dan zonder verdere RIVM maatregelen de zaal in.

Zie hier hoe de training verliep op 13 juni. Omroep Kontakt kwam langs en maakten een mooie reportage!