Beste ouders/verzorgers en leden van BC Lieshout.

Daar staan we dan, klaar voor de start van het basketbalseizoen 2020 – 2021. Een seizoen dat zonder meer anders gaat zijn dan alle 48 voorgaande jaren. Onzekerheid over het verloop van de competitie, nieuwe gedragsregels in de zaal en geen volle tribunes met uitzinnige toeschouwers. Ondanks de aanscherpingen die we vernomen hebben uit de persconferentie van afgelopen dinsdag, mogen we komende week ‘gewoon’ van start met de trainingen. Hier zijn we uiteraard erg blij mee, maar begrijpen ook de twijfel bij sommige van jullie. Wij willen jullie daarom graag informeren over de gedragsregels die we gaan hanteren in onze sporthal zodat ook wij de risico’s tot het minimum beperken.

De onderstaande maatregelen zijn onder meer tot stand gekomen door opgelegde maatregen van het RIVM, gemeente en sporthalbeheerder. Mocht je toch beslissen niet te gaan trainen dan volg je daarvoor de afmeldprocedure die afgesproken is binnen het team.

Maatregelen rondom de trainingen

 • Heb je klachten blijf thuis.
 • Kleed je thuis om. We dienen het gebruik van kleedkamers zo veel mogelijk te beperken. Mocht het toch noodzakelijk zijn om je in de kleedkamer te begeven dan zo kort mogelijk.
 • Voor aanvang van de training buiten verzameld het team buiten. Daar vraagt de trainer naar ieders gezondheid, noteert de aanwezigheid welke wordt doorgegeven aan de ledenadministratie.
 • Iedereen ontsmet bij binnenkomst de handen.
 • Looproutes in de sporthal worden gevolgd.
 • Buiten trainingsactiviteiten houden we 1,5 meter afstand afstand tot elkaar.
 • Kom je als niet-speler in de sporthal of kantine, dan dien je ook je aanwezigheid bij binnenkomst te registreren. Dit kan op het daarvoor bestemde formulier. Let op: dit geld dus ook voor alle leden van BC Lieshout die op die avond geen training hebben.
 • Op de tribunes zitten we 1,5 meter uit elkaar. Dit geldt ook voor gezinsleden zodat handhaving mogelijk is.
 • De kantine is open, maar met duidelijke regels. Er moet plaats worden genomen op de stoelen barkrukken aan tafels en bar. Meubilair mag niet worden verplaatst.
 • De trainers van het G-team verifiëren voorafgaand aan de training de deelname van de spelers. Dit loopt via ouders/verwanten of regiebehandelaar van de betreffende spelers/speelsters.
 • Spreek elkaar aan op het naleven van de bovenstaande regels. Zo maken we basketbal met elkaar mogelijk.

We reken op jullie discipline en wensen eenieder veel basketbal plezier toe het komend seizoen!

Vragen of suggesties?

Heb je  zorgen, vragen of suggesties rondom het thema COVID-19 en de maatregelen die wij treffen? Geef dit dan door via het online contactformulier. Wij nemen je deze geluiden zeer serieus en komen met een gepast antwoord terug.