Eindelijk mochten we dan weer! Voor het eerst sinds begin maart stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. De kinderen van Gemengd Onder 14 van BC Lieshout hadden er allemaal heel veel zin in. Waar we vorig jaar nog twee Onder 14 teams hadden, is dat nu 1 team geworden. Veel spelers zijn doorgeschoven naar Onder 16 en een viertal spelers van Onder 12 zijn doorgeschoven naar Onder 14. In totaal bestaat het team van Onder 14 daarmee uit 13 spelers, waarvan slechts 2 meisjes. Dat betekent dat we een volle bank hebben en we dus veel kunnen wisselen. Helaas konden Teus van der Aa en Vinnie van de Nobelen niet aanwezig zijn bij de eerste wedstrijd.

Het team van BV Schijndel, de tegenstander van vandaag, bestond uit 7 spelers, die vorig jaar allemaal nog bij Onder 12 speelden. Al snel na de start van de wedstrijd bleek al wel dat het verschil erg groot was. Binnen drie minuten moest de coach van Schijndel al naar een time-out grijpen omdat Lieshout toen al op een 0-14 voorsprong stond. Vooral Jop van den Baar was vanaf de start scherp met goede acties naar de basket. Door het verschil in lengte kregen we ook vaak de tweede kansen door sterkte rebounds van onder andere Pepijn Pols (die in de eerste periode 10 punten scoorde), maar ook Cas van Uden en Tein van Overbeek konden veel rebounds pakken en zo zorgen voor makkelijke scores. Thijs van Bergen kon ook goed profiteren van de ruimte die hij kreeg als de balletjes ook weer naar buiten werden gespeeld. Na de eerste periode stond er een stond van 6-32 op het scoreboard.

Nieuwkomer Nout van Overbeek zat ook een paar keer dicht bij een score, maar wist hem er nog niet in te krijgen. Van Teun Kanters wisten we al dat het nooit aan zijn inzet zal liggen, hij gaat er altijd voor meer dan 100% voor, maar in deze wedstrijd viel vooral op hoeveel overzicht hij heeft om een goede pass te geven naar een vrijstaande medespeler. Door ons lengtevoordeel kregen we heel veel kansen, maar het viel niet altijd mee om die goed te benutten. Daar zullen we op de trainingen nog hard aan moeten gaan werken. Jop van den Baar leek daar geen moeite mee te hebben. Mooi om te zien hoe gaat hij aan welke kant hij zijn mannetje voorbij moet gaan of wanneer hij een schijnbeweging moet maken. Door samen goed om te schakelen van verdediging naar de aanval bij een onderschepping of verdedigende rebound, konden we lekker blijven scoren, zolang we maar de vrije man in de fast-break konden vinden. Donna Sanders en Jisk van Loon konden daar voor rust nog een paar keer van profiteren door de bal goed af te maken. Met rust was de voorsprong uitgebreid naar 10-54.

In de derde periode werd het spel aan Lieshoutse kant soms net wat slordiger, waardoor Schijndel wat makkelijkere kansen kreeg. Gelukkig kon Teun Kanters door een paar onderscheppingen zelf wat makkelijke scores noteren en daarnaast de bal ook regelmatig bij zijn vrijstaande medespeler krijgen, waardoor ook Marijn Sanders en Suze Raaijmakers vrije lay-ups konden scoren.

Bij de start van de laatste periode stond de stand op 18-69. De honderd punten grens leek net wat te ver uit bereik, maar de afspraak om toch weer wat zorgvuldiger de spelen, wilden we dat doel toch nog wel bereiken. Omdat de aanval begint bij de verdediging, werd daar wat extra energie in gestoken en met snel spel konden we toch een heel eind in de buurt komen van de 100 punten. Snelle uitbraken zorgden weer voor wat eenvoudige score van onder andere Cas, Jop, Donna, Jisk, Suze en Tein. Op het scoreboard klopte de eindstand niet helemaal. Daar stond aan het einde van de wedstrijd een eindstand van 18-93. Op de tablet werd uiteindelijk de stand van 18-99 officieel vastgelegd.


Scores: Jop van den Baar 36, Cas van Uden 16, Pepijn Pols 10, Teun Kanters 7, Donna Sanders 6, Marijn Sanders 6, Thijs van Bergen 6, Suze Raaijmakers 4, Jisk van Loon 4, Tein van Overbeek 4, Nout van Overbeek 0.