Afgelopen zaterdag speelden jeugdteams van BC Lieshout hun eerste thuiswedstrijd. Het jongste team U10, met slechts twee ervaren spelers in de opstelling van zes kinderen, nam het op tegen Black Eagles uit Rosmalen. De benjamins van Lieshout namen direct de regie en kwamen aan de hand van de ontketende Simon Habraken op een 24-8 ruststand. In de tweede helft namen de scores aan Lieshoutse zijde iets af, maar had ook de tegenstander moeite met scoren. Het verschil van de eerste helft bracht Lieshout niet meer in gevaar.Eindstand: 36-14. 

U12 1 en 2 overklassen tegenstanders op snelheid

U12-2 nam het op tegen JRC uit Boxtel. Al direct was zichtbaar dat BC Lieshout de betere ploeg was. Veel kansen werden gemist, waardoor de score laag bleef, maar verdedigend gaf het thuisteam ook niets weg. Bij rust was het 25-2 voor BC Lieshout. Vanaf de tweede helft voerde Lieshout het tempo op en wist het flink uit te lopen. Door fast breaks werd de verdediging voorbij gelopen en wisten Gijs Vereijken (25 punten) en Tijmen van den Broek (16 punten) veelvuldig te scoren. Missers van het thuisteam werden door Skye van der Linden afgevangen en alsnog tot een score omgezet. Lieshout won uiteindelijk met 71-12. 

Ook U12-1 kwam in actie. Zij namen het op tegen Yellow Sox U12-2 uit Bakel. Lieshout nam ook hier direct het heft in handen en nam een comfortabele voorsprong van 16-2. De bezoekers lieten zich echter niet kennen en knokte zich in de wedstrijd. Lieshout wist het gat voor rust niet uit te bouwen en met 38-20 bij rust kon het nog wel een wedstrijd worden. Maar in de tweede helft was Lieshout niet te stoppen. Door veel scorende spelers als Joep van Offeren, Biek van Hoof en Finn Flipsen werd de eindstand bepaald op 94-29. 

Jongens U16 te sterk van Black Shots

Jongens U16 nam het op tegen Black Shots uit Helmond. De Lieshoutse jongens worden als een van de kanshebbers gezien in deze competitie. En die reputatie werd zaterdag tentoongespreid. Vanaf het begin overklaste het thuisteam de tegenstander en liep het al snel uit naar een voorsprong van 20 punten, welke tot de rust werd vastgehouden. Na rust verdubbelde het team de marge naar 40 punten. Met 5 spelers in de dubbele cijfers werd de eindstand bepaald op 79-39.

Heren 1 verlies nipt na verlenging

Als laatste mocht Heren 1 aan de bak tegen Yellow Sox. Ondanks het verschil in klassering, Yellow Sox vaak top 3, BC Lieshout middenmoot, zijn beide teams vaak aan elkaar gewaagd. Zo ook zaterdag. Met de rentree van Rob van Offeren beschikte Lieshout na lange tijd weer over wat extra fysieke kracht onder de borden, wat tegen Yellow Sox nodig was. In alle periodes gingen de teams gelijk op. In het einde van het 4e kwart leek Bakel de winst te gaan pakken door van 57-58, uit te lopen naar 59-64. Tim Vervoort wist in de laatste minuut door twee scores de stand gelijk te trekken: 64-64. In de verlenging sloeg de vermoeidheid bij beide teams toe. Er werd niet veel gescoord, maar er lagen aan beide kanten kansen om de wedstrijd aan de vrije worplijn te beslissen. Veel vrije worpen worden echter gemist. Yellow Sox trok uiteindelijk aan het langste eind en won de wedstrijd met één punt bij een eindstand van 68-69.

Dames 1 revancheert zich tegen Den Dungk

Op zondag mocht Dames 1 spelen tegen Den Dungk. Vorig jaar werd nipt verloren met 42-41, dus de dames hadden iets goed te maken. In de eerste kwart liep het aardig gelijk op met een stand van 10 – 13 na het eerste kwart. In de tweede kwart zorgde goede passing voor vrije driepunters die dankbaar werden benut door Sarah Welten en Noor van Geffen. Den Dungk wist in het spoor van Lieshout te blijven en de teams gingen met een stand van 34-36 rusten. Na de pauze pakte Lieshout goed door. Er werd een gat geslagen en Lieshout liep uit naar een voorsprong van 15 punten naar het vierde kwart: 40-55. Den Dungk probeerde zich nog terug te vechten in de wedstrijd maar het verschil kon niet meer worden ingehaald. De eindstand werd 58-68 voor de dames van Lieshout.