Dit weekend kwamen alle teams van BC Lieshout in actie. Een invasie van Lieshoutse teams in Boxmeer. Maar er werden op meer vreemde velden gespeeld, met veelal winst en ook een paar spannende wedstrijden.

Onervaren U10 verliest, maar leert snel

Zondag speelde U10 tegen Vlijmscherp. Na de overwinning van vorige week reisde het team met vertrouwen af naar Vlijmen. Vlijmscherp bleek echter van een ander kaliber dan de tegenstander van vorige week. Met goede inzet moesten de veelal onervaren spelers proberen om er een leuke wedstrijd van te maken. Het verschil in kwaliteit was direct duidelijk. Door de vechtlust van Quando Kanters, waarmee hij veel steals en rebounds wist te pakken kon Lieshout het verschil enigszins beperken. De beginnelingen Siham Bash en Vince Timmers lieten zich niet intimideren en probeerden zich een weg naar de basket te banen, met zelfs enkele kansen. Siham wist de eerste score als basketbalspeelster te laten noteren. Ook een driepunter van topscorer Simon Habraken mag niet onvermeld blijven. Ondanks het verlies heeft het team zich kranig geweerd en ervaring op gedaan.

U12-1 verliest nipt ondanks indrukwekkende eindsprint

U12-1 ging op bezoek bij E.B.C.G. in Geldrop. Wist de Lieshoutse formatie vorige week met ruime cijfers te winnen, de tegenstander van dit weekend zou een pittigere opponent zijn. E.B.C.G. was duidelijk gebrand op de overwinning. Het wist snel een voorsprong te nemen en uit te bouwen naar 30-14. In de laatste periode nam Lieshout echter het initiatief en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Het thuisteam wist niet meer te scoren en de bezoekers wisten terug te komen in de wedstrijd. Er was echter net te weinig tijd om de winst te pakken. Lieshout verloor met één punt verschil 30-29.

Felheid brengt U12-2 overwinning op Akros

U12-2 speelde zaterdag in Boxmeer tegen Akros. Een tegenstander die het seizoen ook goed is begonnen en naar verwachting een gelijkwaardige tegenstander. Dat bleek ook in de eerste twee periodes. Lieshout had het beste van het spel, maar wist geen afstand te nemen van Akros. Tot de rust gingen beide teams gelijk op, maar na rust nam Lieshout het initiatief. Vooral door felheid en inzet liep het verschil direct na rust uit naar 10 punten. Akros wist dit verschil niet verder op te laten lopen tot aan de zevende periode. Lieshoutse benutte het lengte overwicht in deze periode waardoor het wist uit te lopen naar 20 punten verschil. Het verschil kon echter niet meer worden overbrugd door het thuisteam, waardoor Lieshout won met 31-47.

U14 ongeslagen aan kop na 3e winst

Ook U14 kwam in actie in en tegen Akros Boxmeer. Aangevoerd door Suze Raaijmakers (10 punten) en Cas van Uden (14 punten) wist Lieshout vrij eenvoudig de winst binnen te trekken. Eindstand; 21-52 in het voordeel van Lieshout.

U16 zet zegereeks voort

In Bakel speelde U16 tegen Yellow sox in Bakel. U16 kwam fel uit de startblokken en dat leverde direct scores op. Ook Bakel wist veel te scoren waardoor na het eerste kwart al een stand van 17 – 23 in het voordeel van Lieshout op het scorebord stond. Lieshout wist steeds een beetje verder uit te lopen richting rust en met een driepunter van Sven Beckers in de laatste minuut bepaalde het de ruststand op 30 – 43. De verdedigende tactiek werd nog wat aangepast en door goede helpside wist Yellow Sox in de derde periode slechts 4 punten te scoren. Lieshout speelde vrijuit en maakte mooie scores. Het geslagen gat maakte doorwisselen mogelijk. De jongens wonnen uiteindelijk met 46 – 73. Maar liefst vier spelers eindigden in de dubbele cijfers.

VU18 wint met ruime cijfers in Nederweert

Op zondag speelde VU18 tegen Jumping Giants in Nederweert. Lieshout schoot het eerste kwart uit de startblokken. Door een aantal mooie afstandsschoten en sterke drives richting de basket wisten de Lieshoutse dames het de tegenstanders uit Nederweert erg moeilijk te maken. Dankzij het degelijke defensieve werk eindigde het eerste kwart met een stand van 0 – 24. In het tweede kwart deden de Jumping Giants voor het eerst iets terug. Lieshout bleef echter ook scoren, waardoor de teams met een 11 – 44 de rust in gingen. In het derde kwart veranderde het wedstrijdbeeld niet veel. Met goed samenspel wist Lieshout verder uit te lopen naar 16 – 71. In het laatste kwart besloten de Lieshoutse dames full court press te gaan spelen. Nederweert wist daar nog enkele keren door te komen, maar was machteloos tegen de zeer sterk en gedreven bezoekers. Alle meiden wisten te scoren. Geleid door topscorers Isis Welten (28 punten) en Britt Raaijmakers (25 punten) werd de eindstand bepaald op 29-93.

Gehavend U20 komt lengte tekort tegen reuzen Akros

U20 speelde later op de dag ook tegen Akros in Boxmeer. Door blessures kon het team slechts beschikken over 5 vaste spelers, waarvan één licht geblesseerd. Het team werd aangevuld door Sven Beckers en Jasper Orbon van U16, die vlak daarvoor al een wedstrijd hadden gespeeld. In de zware klasse waarin de jongens zijn ingedeeld ligt de focus op inzet en lerend vermogen. U20 kwam angstig uit de startblokken. Kennelijk maakte de lengte van de spelers van Akros indruk op het team. Kansen werden wel gecreëerd, maar te onrustig afgemaakt waardoor scores niet vielen. Ook Akros miste veel kansen, maar met lange mannen onder de ring werden tweede kansen veelvuldig benut. Lieshout ging rusten met een achterstand van 42-11. In de tweede helft gooide Lieshout de schroom van zich af en toonde wat meer lef, met scores tot gevolg. Als kleinste man op het veld ging Sven Beckers brutaal voorop in de strijd. Met enkele fast breaks en schoten wist hij de verdediging te verslaan. Hij scoorde 9 punten. Daan Raaijmakers wist de lange centers met sterke 1 tegen 1 acties te verslaan. Hij scoorde 17 punten. Akros was duidelijk de betere partij, zeker nadat 2 spelers van Lieshout met 5 fouten het veld moesten verlaten. Lieshout verloor met 81-34, maar coach Jaap van den Broek zag plezier en aanpassingen vanuit het team om in de wedstrijd te komen waardoor het verlies draaglijker werd.

Dames 1 wint na sterke tweede helft

Op vrijdagavond ging Dames 1 op bezoek bij Tantalus in Eindhoven. Tantalus kwam goed uit de startblokken met snel spel en goede schoten. Lieshout moest alle zeilen bijzetten om in het spoor te blijven. Dat lukte waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een score van 18-16. In het tweede kwart nam Tantalus extra gas en nam daarmee een voorsprong van 9 punten met een score van 35-26 bij rust. Na de rust was het juist Lieshout die het initiatief nam. Door sterke drives naar binnen kwamen de dames veelvuldig op de vrijeworplijn. Flitsende passes en fast breaks leidde tot veel scores, waardoor Lieshout de achterstand wist om te buigen naar een kleine voorsprong van 44-46. Aan de hand van scores van de zussen Roos en Lisa Moonen en Isis en Floor Welten werd in het laatste kwart een gat geslagen van 9 punten. Tantalus wist met afstandsschoten nog enkele punten te maken maar de overwinning voor Lieshout kwam niet meer in gevaar. De punten gingen mee naar Lieshout met een 61-66 overwinning.

Heren 1 komt opnieuw net tekort

Heren 1 kwam zondag dramatisch uit de startblokken tegen Vido in Veldhoven. De thuisclub zette Lieshout in de eerste 5 minuten al op een 18-0 achterstand. Lieshout wist dat het aan de bak moest en dat gebeurde ook. In de eerste kwart werd de schade beperkt tot 22-15. In het tweede kwart wist Vido toch weer meer te scoren dan Lieshout, waardoor de bezoekers opnieuw een inhaalrace moesten inzetten. Met een stand van 38-29 gingen de teams de rust in. In het derde kwart kon Vido het verschil van 10 punten vasthouden, maar in het vierde kwart vocht Lieshout door de veel scorende Jordy Dols terug in de wedstrijd. In de laatste minuut nam Lieshout de voorsprong. Vido wist het balbezit 25 seconden voor het einde van de wedstrijd om te zetten naar een score. Het bleef tot de laatste seconden spannend, maar Lieshout wist niet meer te scoren. Om in balbezit te komen moesten fouten worden gemaakt waardoor Vido vanaf de vrijeworplijn de eindstand kon bepalen op 66-63. Net als vorige week moest Lieshout de wedstrijd in de laatste seconden uit handen geven.