Gemengd Onder 10 pakt winst tegen Gennep Cougars. 

De benjamins van Lieshout schoten direct uit de startblokken. Bij rust had het een 24-4 voorsprong. “Kat in het bakkie” zou je denken, maar de bezoekers knokten zich terug naar 39-28. In de laatste periode was het Lieshout dat het initiatief terug nam met veel steals. Alle kinderen maakte werk van het afpakken van ballen bij de tegenstander. Gennep kreeg geen kans meer op de overwinning en Lieshout won met 49-32.

U10 verdedigt enthousiast om bal te veroveren

Gemengd Onder 12-2 wint overtuigend van Jumpers ‘76

De bezoekers hadden nog geen wedstrijd gewonnen en dus was het aan Lieshout om het verschil in klassement op het veld te laten zien. Coach Jaap van den Broek gaf onervaren spelers extra speelminuten om te laten zien wat zij in korte tijd aan progressie hebben gemaakt. In de eerste periode bleven de teams in evenwicht, maar daarna was het Lieshout dat met snelle aanvallen wist uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Via fast breaks van Sennen Munsters, Tom Gevers en Skye van der Linden werd de Venrayse verdediging afgetroefd. Tijn Ploegmakers wist na een paar dreigende uitbraken zijn eerste twee punten in zijn basketbal carrière te laten noteren. In de laatste twee periodes speelde Lieshout slordig waardoor de bezoekers nog aan scoren toe kwamen maar desondanks werd een ruime winst van 64-15 behaald. 

U12-2 verspert tegenstander de weg naar de basket 

Wedstrijd Gemengd Onder 14 gestaakt
Afgelopen zaterdag stond eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor het team Gemengd Onder 14 van BC Lieshout op het programma. De reistijd voor de bezoekers was maar minimaal, de tegenstander was namelijk Achilles ’71 uit Nuenen. Achilles is lange tijd een vereniging geweest met alleen maar senioren teams. Pas sinds kort hebben ze ook weer een aantal jeugdteams en dat is natuurlijk goed voor onze regio. BC Lieshout ging als koploper deze wedstrijd in, het team uit Nuenen stond op plek 4. Lieshout startte de wedstrijd goed met een score van Suze Raaijmakers in de eerst paar seconden. In de verdediging gaven we Achilles echter te veel ruimte om een aantal pogingen te nemen. Na een minuut spelen keek Lieshout dan ook tegen een achterstand aan van 2-4. Er was natuurlijk nog niets aan de hand, maar Lieshout was wel gewaarschuwd dat het een tandje moest bijschakelen om een voorsprong te kunnen nemen. Dat deed Lieshout dan ook. Tein van Overbeek wist met zijn lengte steeds een goede plek te bemachtigen vlak onder de basket, waardoor hij een aantal eenvoudige scores kon maken. Dat gaf Lieshout lucht en dat zorgde voor meer overzicht. Door snelle aanvallen wist de thuisploeg vaak uit een overtal situatie eenvoudig te scoren. Aan het einde van de eerste periode raakte een speler van Nuenen ernstig geblesseerd aan zijn knie. De speler moest met een ambulance worden afgevoerd. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met hem en lijkt het erop alsof hij er geen blijvende schade aan over houdt. Namens Gemengd Onder 14 en de scheidsrechters wensen wij hem veel beterschap. Hopelijk herstelt hij snel.
De coaches en scheidsrechters besloten de wedstrijd niet verder te spelen. Veel spelers waren erg ontdaan van wat er was gebeurd. De Nederlandse Basketball Bond zal bepalen of deze wedstrijd opnieuw zal worden vastgesteld.

Jongens Onder 16 verstevigt koppositie

Jongens Onder 16 moest als aanvoerder van de ranglijst af zien te rekenen met een lengte overwicht van Almonte uit Eindhoven. De werklust van Lieshout leverde snelle scores op. Door hoge verdedigende druk wist Almonte hun langere spelers onder de basket niet te bereiken. Lieshout wist bij rust aan gat te slaan van 39 – 16. Ook in de 3de periode speelde Onder 16 leuke aanvallen, waarbij de vrije man makkelijk werd gevonden. Met een voorsprong van 57- 29 werd het derde kwart afgesloten. In de laatste periode was het aan Lieshoutse zijde rommelig en kon Almonte nog wat scores maken. De winst kwam niet meer in gevaar. Eindstand 69-45.

Zware avond voor Mannen Onder 20 

Mannen Onder 20 had wederom een lastige avond tegen het meer ervaren Gennep Cougars. In het eerste kwart werd het thuisteam al direct overlopen en keek het snel tegen een 8-33 achterstand aan. De bezoekers namen geen gas terug en wisten steeds verder uit te lopen. Vooral door toedoen van Daan Raaijmakers (18 punten) werd de verdediging van de tegenstander zo nu en dan verslagen, waardoor de nederlaag iets draaglijker werd. Gennep was met de 44-112 overwinning duidelijk te sterk voor de Lieshoutse beloftes.

Dames 1 werkt hard, maar komt net te kort

Zaterdagavond sloot Dames 1 het thuis weekend af tegen Attacus uit Veghel. Het eerste kwart liep het nog aardig gelijk op, maar Attacus nam in de laatste paar minuten van dit kwart een voorsprong van 10 punten met 12-22. Door goed samenspel en verdedigend werk kwamen de dames van Lieshout terug tot 29-35 bij rust. Door te makkelijke weggegeven ballen kon Attacus toch weer uitlopen naar 11 punten verschil. In de vierde kwart brachten coaches Mark Pennings en Harm Steegs het talent Daisy Aalders in het veld. Zij mocht haar debuut maken in Dames 1. Ook Ayla Steegs-Janssen maakte weer haar eerste minuten na een afwezigheid na haar zwangerschap.  Attacus wist de punten mee te nemen naar Veghel met een eindstand van 50 – 63.

Dames 1 met debutant Desi Aalders tegen Attacus