Dit weekend speelden de meeste teams een uitwedstrijd. U12-1 mocht als enige thuis spelen. Wederom wisten onze jeugdteams de wedstrijden in winst om te zetten. De dames kwamen niet in actie. Heren Onder 20 en Heren 1 wachten nog altijd op hun eerste punten

Onder 12-1 overtuigt tegen Achilles ‘71
U12-1 was het enige team dat een thuiswedstrijd speelde. Zij namen het op tegen Achilles ‘71 uit Nuenen. Op papier geen lastige opgave en het verschil was al direct duidelijk. Lieshout incasseerde elke periode maar een paar punten van de tegenpartij, maar scoorde zelf aan de lopende band. Bij rust stond het al 43-15 in het voordeel van Lieshout. Door goed reboundend werk van Sem Bevers en een niet te stoppen Biek van Hooff werd het verschil steeds groter. Lieshout won met 81-19, waarbij alle spelers wisten te scoren.

U12-1 als team in de rebound

Gemengd Onder 12-2 maatje te groot voor Oss
Gemengd Onder 12-2 ging op bezoek bij OBC in Oss. In de eerste helft leek Lieshout nog niet helemaal wakker. Er werd niet fel verdedigd en slordig gespeeld in de aanval. Desondanks wist Lieshout naar rust toch een gat van 10 punten te slaan. Na de rust was Lieshout duidelijk feller. Daardoor wist het gemakkelijker te scoren en de tegenstander van de basket weg te houden. De trukendoos ging zelfs open bij een aantal spelers. Met behind the back passes van Sennen Munsters en dribbels door de benen van Tom Gevers werd de verdediging gepasseerd. Ook de schoten van afstand vielen goed en dus kon Lieshout een 26-53 winst pakken.

Coach Jaap van den Broek instrueert spelers U12-2 tijdens de rust

Jongens Onder 16 niet te stoppen
Jongens Onder 16 speelde tegen E.B.C.G. in Geldrop. Lieshout startte meteen goed en met snelle scores rende U16 naar een stand van 12-25. De 2de periode ging U16 goed door. De set play aanval liep nog niet zo goed maar de 24-44 ruststand was wel overtuigend. De 3de periode zette U16 nog meer druk op de tegenstander. Verdedigde was het heel sterk. Geldrop kwam deze periode niet verder dan 4 punten: 28-64. De laatste periode werd goed uitgespeeld waardoor de eindstand van 40-79 werd bereikt.

Vrouwen Onder 18 pakken winst na verlenging
Vrouwen Onder 18 van speelde afgelopen zaterdag uit tegen Blauw-Wit in Roosendaal. De wedstrijd stond direct op scherp doordat zowel Roosendaal als Lieshout de wedstrijd opende met een prachtige driepunter. Roosendaal begon fel waar Lieshout duidelijk even aan moest wennen. Bij Lieshout vielen de scores niet waar Roosendaal juist de ene na de andere aanval succesvol wisten af te ronden. De stand in het eerste kwart was daardoor 26-8 in het voordeel van Roosendaal.
Het tweede kwart was Lieshout duidelijk beter bij de les en begonnen de scores bij de dames uit Lieshout ook te vallen. De passing was beter op orde en Lieshout wist terug te komen tot 33 – 24.  Nog negen punten verschil. In het derde kwart veranderde er niet veel in het wedstrijdbeeld en bleven de teams in evenwicht. Wel werd opgemerkt dat bij Roosendaal de energie wat weg begon te vloeien. De stand na het 3e kwart was daardoor 46-33.
Omdat opgeven niet in het woordenboek van de Lieshoutse meiden staat, werd er voor gekozen om in het vierde kwart defensief een full court press te gaan spelen. In de aanval werd gekozen voor een split the post, waarbij er ruimte onder de basket gecreëerd kon worden voor een drive naar de basket. Dit had duidelijk resultaat want de Dames uit Roosendaal wisten het niet meer te belopen. Met nog anderhalve minuut op de klok stond het 55-53. Met nog 38 seconden te spelen wist Floor Claassens de gelijkmaker binnen te schieten en mede door de sterke defense van Lieshout kwam Blauw-Wit niet meer tot scoren. Het was dus tijd om te gaan verlengen.
In de verlenging werd er nog steeds op het scherpst van de snede gespeeld en wist Lieshout voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Tweemaal wist Britt Raaijmakers met behulp van een set play te scoren waardoor het voor Lieshout taak was de bal zolang mogelijk in het bezit te houden. Blauw wit wist nog een keer te scoren maar het was niet meer voldoende voor een tweede verlenging. Resultaat winst voor Lieshout in een spannende en zware wedstrijd waarin het harde werk werd beloond. Eindstand: 57-59.

VU18 bespreekt tactiek tijdens time out

Heren Onder 20 kansloos in Rosmalen
Heren Onder 20 speelde tegen Black Eagles in Rosmalen. Met slechts 6 spelers zou Lieshout een lastige middag kennen. Zeker toen topscorer Daan Raaijmakers in het derde kwart uitviel met een knieblessure. Black Eagles was duidelijk te sterk en won met 125-40. Positief punt aan Lieshoutse zijde was dat alle spelers wisten te scoren.

Gemengd Onder 14 treft medekoploper
BV Rooi en BC Lieshout deelden samen de koppositie vooraf gaande aan de wedstrijd van afgelopen zondag. Beide teams hadden drie wedstrijden gespeeld en al deze wedstrijden eenvoudig kunnen winnen. In St Oedenrode moest uitgemaakt gaan worden wie de ranglijst zou gaan aanvoeren. Lieshout startte met Nout van Overbeek, Pepijn Pols, Teus van der Aa, Jop van den baar en Cas van Uden in de basis. Na een wat rommelige start waarin Lieshout nog niet helemaal scherp was, kan BV Rooi het spoor van de bezoekers nog goed volgen. Pepijn Pols speelde erg sterk veroverde een aantal keer de bal om weer een snelle Lieshoutse aanval op te kunnen zetten. Teun Kanters wist zijn teamgenoten goed te vinden en met een aantal mooie passes kon er makkelijk gescoord worden. Met een paar bekeken acties wist Jisk van Loon een paar keer het netje te vinden. Dat Jop van den Baar moeilijk is af te stoppen wisten wij al, BV Rooi weet dat nu ook. BV Rooi kwam er dan ook niet meer aan te pas en keek na de eerste periode tegen een 4-24 achterstand aan. Vanaf het tweede kwart werd Lieshout wat slordige bij het afmaken van de scores, waardoor er veel werd gemist. Verdedigend ging het naar aardig, waardoor de bezoekers konden uitlopen naar een ruststand van 9-36. De coaches van beide teams kregen van de scheidsrechters een duidelijke opdracht mee voor de komende trainingen. Veelvuldig werd er aan beide kanten afgefloten voor lopen en second dribble. In het begin van het derde kwart wist Lieshout wel kansen te creëren, maar daar nauwelijks uit te scoren. Veel ballen van dichtbij gingen net mis. Onder andere Thijs van Bergen wist er in de verdediging voor te zorgen dat BV Rooi niet kon profiteren van het slordige spel van Lieshout in de aanval. Na een time-out van Lieshout waren het Donna Sanders en Cas van Uden die het verschil weer wat groter konden maken. Donna verdedigde erg goed, waardoor de spelverdeler van BV Rooi de bal maar niet kwijt kon. Bij de start van de vierde periode was het 15-50 voor Lieshout. Teus van der Aa verraste vooral ook zichzelf met een aantal goede acties naar de ring. Suze Raaijmakers speelde erg sterk als spelverdeler en wist met een aantal goede passes te zorgen voor makkelijke scores voor Tein van Overbeek en Cas van Uden. Eindstand: 28-68. Lieshout wist overtuigend te winnen en daardoor de koppositie stevig in handen te nemen. We hebben nu tegen elke tegenstander 1 keer gespeeld. Laten we hopen dat we de resterende wedstrijd nog mogen spelen door de aankomende verscherpingen op de coronaregels.
Scores: Cas van Uden 18, Jop van den Baar 12, Teus van der Aa 10, Pepijn Pols 10, Donna Sanders 6, Tein van Overbeek 6, Jisk van Loon 4, Suze Raaijmakers 2.

Heren 1 komt fysiek tekort tegen Kimbria
Heren 1 reisde naar Maastricht voor een wedstrijd tegen Kimbria. In de beginfase gingen beide teams gelijk op en speelde de Lieshoutse heren een aantal goede aanvallen. Gaandeweg kreeg Heren 1 echter moeite met het fysieke spel onder de borden. De scheidsrechters lieten veel toe en dat was niet in het voordeel van de bezoekers. Kimbria had bij rust een 36-21 voorsprong. Ook na rust kon Lieshout geen vuist maken, waardoor Kimbria de winst vrij gemakkelijk kon veiligstellen. Lieshout verloor met 76-49.