In 1997 werden de dames van Basketball Club Lieshout landskampioen door de play offs te winnen van rivaal Den Helder. Een prestatie waarmee damesbasketbal én Lieshout nationale bekendheid kregen, mede doordat Studio Sport hiervan destijds uitgebreid verslag deed. Het succes van de dames kent een langere aanloop met lokale talenten die zich naar het hoogste nationale niveau knokten. Het kampioenschap in 1997 was een gouden omlijsting van het 25 jarige jubileum van de club. Inmiddels bestaat Basketball Club Lieshout bijna 50 jaar. Ter ere van deze mijlpaal brengt de club in het jubileumjaar 2022 een jubileumboek uit en worden feestelijke evenementen voorbereid. De herinneringen aan de opmars van damesbasketbal door de Lieshoutse club mogen hierin niet ontbreken. Enkele historische foto’s vind je nog bij binnenkomst in sporthal de Klumper, maar vele verhalen ontbreken. Graag graven we verder in de historie van de club met leden en fans uit vervlogen tijden. Heb jij herinneringen of archiefmateriaal dat niet mag ontbreken in dit historische naslagwerk? Deel jouw verhaal dan via onderstaande knop of stuur een e-mail naar pr@bclieshout.nl