EBCG Heren 1- Lieshout Heren 1

Geldrop pakte in de beginfase het initiatief Lieshout zocht naar oplossingen zowel aanvallend als verdedigend. Het fysieke en lengte voordeel van Geldrop deden Heren 1 pijn. Ruststand 29 – 22. Dan begint de 3de periode en staat er een stand van 29-20. Helaas werd er een score gemist door de heren van de tafel. De heren van Lieshout bleven binnen de 10 punten maar konden helaas niet dichterbij komen. In de laatste periode probeert Heren 1 het nog wel via geforceerde acties, maar helaas. Het gat was al te groot. 60 – 42 eindstand.

WBB Giants Dames 1 – BC Lieshout Dames 1

Zaterdagavond mochten de dames eindelijk weer een wedstrijd spelen. De eerste wedstrijd werd gespeeld in Bergen op Zoom. De dames begonnen goed aan de wedstrijd. Ondanks de zoneverdediging van WBB Giants, kwam Lieshout goed tot scores. Door slim te passen en schotjes van buiten, liepen de scores gelijk op. Na de eerste kwart was de score 15-12 voor Giants. Marieke Pennix, nieuwkommer bij de Dames uit Lieshout, scoorde haar eerste punten. Helaas liep Sarah Welten een gebroken neus op waardoor Lieshout verder moest met 6 vrouwen. Lieshout probeerde nog in het spoor te blijven maar de meiden uit Bergen op Zoom sloegen een gat van 8 punten. Ruststand 34-26. In de derde kwart sloeg de vermoeidheid toe bij beide teams. Desondanks kon WBB Giants uitlopen naar 12 punten. Derde kwart, 44-32. Door slordig spel kwam Lieshout helaas amper meer tot scores toe. Einduitslag 60-38. De volgende wedstrijd hoop Lieshout revenge te nemen.

Vido – Gemengd Onder 14 #2

Op zondagmiddag mochten eindelijk ook de spelers van Gemengd Onder 14 #2 weer aantreden voor een wedstrijd. Bijna een jaar geleden hebben de meeste spelers voor het laatst voor de competitie op het veld gestaan. Marijn, Suze en Sem speelden vorig seizoen ook al bij Onder 14, Sennen, Mayke, Skye, Deshay en Gijs hebben in de zomer de overstap gemaakt vanuit Onder 12. Tim is vlak voor de zomervakantie aangesloten voor zijn eerste trainingen en maakt vandaag dus zijn debuut.

Aan het begin van het seizoen is het altijd aftasten waar we staan. De uitwedstrijd naar Veldhoven zou ons daar al een inzicht in geven. Beide teams begonnen de wedstrijd wat onzeker. Vooral voor de spelers die vorig seizoen nog Onder 12 speelden is het nog steeds wennen aan de hogere baskets en grotere en zwaardere bal. Met slechts twee trainingen voor de eerste wedstrijd telt dat verschil zeker nog mee. Na een paar minuten wist Lieshout met name via scores van Gijs en Mayke uit te lopen naar een voorsprong van 0-8. Maar dat betekende echt niet dat het eenvoudig zou gaan worden vandaag. Daar waar Lieshout al wat sneller het netje wist te vinden, mistte Vido in deze fase nog wat makkelijke kansen. Binnen een paar minuten wist Vido het gat weer te dichten door 3 scores en een vrije worp van speler #15. Marijn en Gijs waren in de verdediging erg scherp en voorkwamen daarmee een aantal eenvoudige scores voor Vido. Sennen wist een paar mooie acties naar de basket te maken, zodat we telkens net de voorsprong wisten te behouden. De thuisploeg bleef ons op de hielen zitten. Met een pijlsnelle dribbel afgerond met een snel schot vanaf de vrijeworplijn van Sem, gevolgd door een snelle overname en score van dichtbij de basket na een rebound van Mayke liepen we uit naar een voorsprong van 5 punten. Goed verdedigend werk van Deshay voorkwam dat de beste speelster van Vido tot scoren kon komen.

Halverwege de wedstrijd gingen we rusten met een 17-20 ruststand. Coach Maarten was al erg tevreden met het getoonde spel, maar bleef natuurlijk erg kritisch op de kleine verbeteringen voor elke speler. In het derde kwart liet Tim zich steeds nadrukkelijker zien. Met zijn lengte en snelheid wist hij veel kansen te creëren, maar in de tweede helft wist hij deze kansen dan ook te benutten. Mede dankzij zijn aanwezigheid en de scores van Skye en Marijn wisten we de voorsprong langzaam uit te bouwen. Omdat we verdedigend steeds beter gingen staan, werd het voor Vido lastiger om het netje te vinden. Vooral doordat we hen van het scoren hielden, liepen we uit naar een stand van 21-30 waarmee we de laatste periode mochten starten. Ook in deze periode had Vido het moeilijk om tot scoren te komen. Suze wist met haar overzicht in de snelle aanval steeds beter de andere spelers te vinden, waardoor het scoren aan Lieshoutse kant nog effectiever werd. Helaas moest Sennen vlak voor het einde van de wedstrijd met een enkelblessure naar de bank. Als een goed samenspelend team werden de laatste minuten van de wedstrijd nog een aantal goed aanvallen gespeeld en liet Tim met sterke rebounds zien hoe makkelijk het kan zijn als je wat groter bent dan de rest. Met een eindstand van 25-42 keerde het team zeer tevreden terug naar Lieshout.

Scores: Tim 8, Gijs 8, Sennen 8, Mayke 4, Suze 4, Marijn 4, Sem 4, Skye 2, Deshay 0.

Vido U18 – Lieshout U18

Een groot verschil in lengte was heel duidelijk te zien. Zeker in de beginfase was het echt even wennen aan het grote verschil. Vido heerste in de rebounds en kreeg daarvoor nog veel de kansen om uiteindelijk toch de scores te maken. Ruststand 46 -20. Maar het nog jonge U18 team beet goed van zich af en werd steeds brutaler. Lieshout creëerde toch vaak maar 1 kans, waardoor de bal er dan wel moest invallen. De uiteindelijke eindstand van 93 tegen 46 was toch echt heel goed en een goede prestatie. Op naar de volgende wedstrijd!