Afgelopen zaterdag stonden er voor Basketball Club Lieshout na een lange corona pauze eindelijk weer eens thuiswedstrijden op het programma. Ondanks een korte voorbereiding en een lange periode van aangepaste trainingen in de buitenlucht, wisten veel van de teams een goed resultaat te boeken in eigen huis.

 

Gemengd Onder 12 wint eerste wedstrijd tegen Yellow Sox

Als eerste van de dag mocht Onder 12 het opnemen tegen Yellow Sox uit Bakel. Het jongste team van Lieshout kwam flitsend uit de startblokken. De sterk verdedigende Piet Heijnsbergen en Ryan van den Broek wisten veel balveroveringen af te dwingen. Door sterke rebounds en scores van Sem Bevers en een makkelijk scorende Tijmen van den Broek wist Lieshout met rust een flink verschil van 27 tegen 12 op het bord te zetten. In de tweede helft bouwde Lieshout de score gestaag uit. Lieshout won de wedstrijd overtuigend met 51-31.

Onder 14-1 geeft tegenstander het nakijken

Gemengd Onder 14-1 mocht het in hun eerste thuiswedstrijd opnemen tegen E.B.C.G. uit Geldrop. Het team uit Lieshout startte goed. Door snelle passes werd de score direct uitgebouwd. Lieshout gebruikte haar lengte goed en maakte de ballen onder de basket goed af waardoor een ruststand van 44-4 werd genoteerd. De gasten uit Geldrop begonnen de derde kwart fanatiek. Lieshout had daar even moeite mee, maar kwamen al snel met een oplossing. Met een stand van 58-9 na het derde kwart kon Lieshout het goede spel in de vierde kwart doorzetten en nog een paar mooie scores op het scorebord zetten. Eindstand 66- 13.

Gemengd Onder 14-2 wint op lengte en snelheid

Gemengd Onder 14-2 nam het op tegen Achilles uit Nuenen. In het eerste kwart speelden beide partijen voorzichtig. Lieshout vergat om kansen te verzilveren, waardoor de score in het eerste kwart een tijd gelijk op ging. Gaandeweg de wedstrijd werd het netje steeds vaker gevonden door Lieshout. Het overwicht in lengte en snelheid leverde steeds meer scores op. De bezoekers hadden hier geen antwoord meer op waardoor Lieshout kon uitlopen naar een overtuigende 67-9 overwinning

 

Wedstrijd Jongens Onder 16 al na enkele minuten gestaakt

Onder 16 nam het op tegen Vido uit Veldhoven. De onderbezette tegenstander kreeg met nog meer tegenslag te maken toen een speler na een ongelukkige botsing met een zware schouderblessure uitviel. De wedstrijd werd al na 8 minuten gestaakt.

 

Geldrop letterlijk een maat te groot voor Jongens Onder 18

Het jonge Onder 18 team van Lieshout nam het op tegen E.B.C.G. uit Geldrop. Lieshout kwam er niet aan te pas door het lengte overwicht van Geldrop en het fysieke spel. Het team kwam daardoor te weinig in het spel. De jongens bleven wel knokken en gaven het zeker niet op. Dat siert het team en zal er zeker voor zorgen dat ze het tegenstanders lastig gaan maken in deze competitie. Eindstand 22 – 101.

 

Mannen Onder 20 wint overtuigend van Jumpers ’76 uit Venray

Mannen Onder 20 nam het op tegen Jumpers ’76 uit Venray. Direct vanaf het begin nam Lieshout het initiatief. De basket werd goed aangevallen en leverde direct al een voorsprong op. Mede door een goed verdedigende Willem van den Elzen een een niet topfitte Troy van de Weyer werden de aanvallen van de bezoekers in de kiem gesmoord. De rebounds vielen veelal in Lieshoutse handen, waaruit ook tweede kansen konden worden benut. Een sterke wedstrijd van de mannen die op inzet en wilskracht werd gewonnen met 51 tegen 30.

Heren 1 pakt direct punten in eerste thuiswedstrijd

Het vernieuwde Heren 1 nam het zaterdag op tegen Tenderfeet uit Heeswijk Dinther. In een spannende wedstrijd was Heren 1 steeds wel aan de goede kant van het scoreverloop, maar kon het de gasten niet van zich afschudden. Het bleef spannend tot de laatste minuut, waarin topscorer Ronny Verheyen met een score en een bonus vrije worp verzilverde de overwinning van 66 – 62 binnenhaalde.

 

Dames 1 komt net tekort tegen ervaren Yellow Sox uit Bakel

Dames 1 speelde zaterdagavond tegen Yellow Sox met veel publiek op de tribune. In de eerste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd, met aan beide kanten scores. Na de eerste kwart was het dan ook 12-13. Beide teams groeide in het spel, maar kwamen moeilijk aan scores toe. Door vermoeidheid werden aan beide kanten meer fouten gemaakt. Lieshout ging de rust in met een puntje voorsprong: 23-22. Na de rust startte Lieshout sterk met fast breaks en goed samenspel. De voorsprong werd uitgebouwd naar 7 punten, maar in het vierde kwart was Lieshout op. Yellow Sox wist een aantal slimme scores te maken en Lieshout kon de voorsprong niet meer verdedigen. Yellow Sox nam het initiatief terug en wist de overwinning met 2 punten uit het vuur te slepen in Lieshout. Eindstand: 46-48.