Vrijdag bezochten spelers en ouders van de teams Onder 10, Onder 12 en Onder 14 van Basketball Club Lieshout  een eredivisiewedstrijd van Heroes Den Bosch. Zij namen het thuis in de Maaspoort op tegen de Royals uit Den Haag. Vijf jeugdspelers van de Lieshoutse club waren geselecteerd om tijdens de rust van deze wedstrijd deel te nemen aan de Kees Akerboom Challenge. Een schietwedstrijd voor de jongste teams van regionale basketball clubs die verbonden zijn aan het Brabants Basketball Convenant van Heroes. Matthijs Rooijackers (Onder 10), Rajello Rosenberg en Tijmen van den Broek (Onder 12) en Tom Gevers en Sennen Munsters (Onder 14) betraden bij de rust het veld om het op te nemen tegen de jeugd Almonte uit Eindhoven. Toegejuicht door een groep van bijna 50 meegereisde supporters uit Lieshout wisten zij, evenals de tegenstander, 6 ballen raak te gooien vanaf de vrijeworplijn en de driepuntslijn. Een mooie prestatie, zeker als je bedenkt dat de basket voor de spelers van Onder 10 en Onder 12 normaliter lager hangt en een minder verre driepuntslijn wordt gehanteerd. Een mooie prestatie, maar zeker een unieke ervaring voor het vijftal. Ook Heroes Den Bosch gaf een showtje weg en won overtuigend van Royals met 102 tegen 70.

Heroes

De vijf geselecteerde spelers (v.l.n.r.) Sennen, Tom, Rajello, Tijmen en Matthijs met trainer Jaap van den Broek.