Yellow Sox X14 – BC Lieshout X14-2: 65-39

Afgelopen zaterdag speelde het team van Gemengd Onder 14 #2 al weer hun vierde wedstrijd van deze competitie. De uitwedstrijd naar koploper Yellow Sox uit Bakel beloofde een zware te gaan worden. De thuisploeg liet er geen gras over groeien en liep binnen een paar minuten uit naar een voorsprong van 12-0. Na een time-out wist Lieshout het tij te keren en werden er in de aanval betere opties gevonden en verdedigend klopte het wat beter, waardoor we terug kwamen tot 14-8. Deze opleving konden we helaas niet doorzetten. Zoals ook wel verwacht was Yellow Sox nog echt een maatje te groot. Lieshout bleef gelukkig gewoon uitgaan van eigen kunnen en speelde toch een prima wedstrijd. Vooral Suze wist met een goede drive de verdediging te doorbreken. Skye wist in de aanval lekker wat punten te pakken, vaak uit een rebound. Daar waar we de vorige wedstrijd tegen Black Shots nog erg slordig waren in de aanval, gingen we nu een stuk zorgvuldiger met de kansen om. Bij de rust was het 34-15 in het voordeel van Bakel. In de tweede helft wisten we heel lang binnen de 20 punten verschil te blijven, omdat we hard bleven werken. Uiteindelijk hield Yellow Sox met 65-39 de winst in eigen huis.Scores: Suze 17, Skye 8, Marijn 6, Gijs 4, Sem 2, Sennen 2, Mayke 0.

 

 

BC Lieshout M18 – JRC M18-2: 68-43

Een gehavend Mannen Onder 18 speelde thuis tegen JRC uit Boxtel. Door blessures van Evan, Cas en Jasper bleven er slechts zes spelers over om de wedstrijd te spelen. Wederom een zware kluif voor de jongens. De besproken tactiek werd goed uitgevoerd, waardoor de Lieshoutse jongens in een aftastende beginfase het beste van het spel hadden. Via snelle scores uit goede drives en hard werken in verdedigend opzicht pakte de gastheren brutaal de voorsprong. De jongens konden gaan rusten met een kleine 29-21 voorsprong. Na rust trok trokken de Lieshoutenaren de lijn goed door. De vermoeidheid begon mee te spelen door de minimale mogelijkheid om te wisselen, maar op doorzettingskracht wisten de jongens een knappe 68 – 43 overwinning te boeken.

BC Heeze X12 – BC Lieshout X12

Zondag nam Onder 12 het op tegen BC Heeze. Ondanks de eerdere overtuigende overwinningen van de Lieshoutenaren, kon dit een lastig wedstrijd worden. Dat werd ook direct zichtbaar. De verdediging van Heeze stond goed, waardoor scoren in de buurt van de basket lastig was. De lange spelers van Heeze verdedigde de basket met hand en tand. Desondanks wist Lieshout toch een voorsprong op te bouwen van 14-25 bij rust. Het team wist echter dat de winst nog niet veilig was, omdat de tegenstander flink tegengas bleef geven. De hele tweede helft was het Heeze dat meer scoorde dan Lieshout. Ballen bij Lieshout vielen niet, waardoor Lieshout de laatste periode met een kleine voorsprong in ging. De coaches instrueerde hun spelers alles op alles te zetten om de wedstrijd binnen te trekken. Even leek Heeze de wedstrijd over te nemen, maar daar een niet de passeren Piet Heinsbergen werd balverlies afgedwongen, waardoor Lieshout toch met een 36-32 overwinning naar huis kon. Complimenten voor beide teams die er een echte wedstrijd van maakten.