Dit weekend kwamen de teams van Basketball Club Lieshout weer in actie.

Onder 12 nam het thuis op tegen Achilles ‘71, de directe concurrent om de eerste plaats. In de eerste twee periodes startte Lieshout sterk en bouwde direct een voorsprong op van 13-2. Maar de bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en namen het initiatief in de volgende twee periodes tot aan de rust weer wat terug. De voorsprong van Lieshout werd teruggebracht tot 4 punten. Direct na rust kwamen de bezoekers beter uit de startblokken dan de thuisploeg. Achilles wist een de achterstand van 4 punten om te buigen naar een voorsprong van 4 punten en een stunt hing in de lucht. In de 6e periode namen Sem Bevers en Tijmen van den Broek het team echter op sleeptouw met een snelle reeks aan scores. In no time werd de achterstand omgebogen tot een ruime voorsprong van 47-30. In de laatste twee periodes liepen de scores gelijk op. Simon Habraken schoor nog enkele 3 punters raak waardoor Lieshout een overtuigende 63-46 overwinning wist te behalen.

Gemengd Onder 14-2 speelde thuis tegen Biks Shots uit Hilvarenbeek. 68-53 winst

Het team uit Hilvarenbeek was het enige team waar Lieshout nog niet tegen had gespeeld in de competitie. Gezien de andere uitslagen zouden beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Lieshout startte de thuiswedstrijd als een speer. Snelle aanvallen werden goed afgemaakt en het lengteverschil werd goed benut. Vooral Tim liet zien dat hij steeds sterker wordt onder het bord door 8 van de eerste 12 Lieshoutse punten te maken en daarmee een voorsprong van 12-3 te pakken. Biks Shots herpakte zich echter, waardoor ze steeds in het spoor van de thuisploeg bleven. Na de eerste periode stond Lieshout op een 18-7 voorsprong. De Lieshoutse jongens en meisjes bleven goed samen spelen, waardoor het een leuke wedstrijd was om naar te kijken. Suze en Gijs blonken uit in het houden van het overzicht in de snelle aanvallen, terwijl Marijn, Tim en Skye in de bucket zorgden voor de makkelijke scores en de rebounds. Deshay en Mayke vochten hard in de verdediging om de ballen weer te veroveren. Gedurende de tweede periode waren het vooral de afstandsschoten van de gasten waar Lieshout het meeste moeite mee had. Daarmee werd het gat dan ook weer gedicht tot 26-22 vlak voor rust. Met 32-26 begonnen we dan ook als een gewaarschuwd team aan de tweede helft. Er moest hard gewerkt worden als we de overwinning in Lieshout wilden houden. Al snel wist de thuisploeg de voorsprong weer wat uit te breiden, maar telkens wist Biks Shots toch weer terug te komen. Sem wist met een paar goede aanvallen naar de basket de stand aan het einde van de derde periode naar 52-40 te brengen. Nog steeds waren het vooral de afstandsschoten van de ploeg uit Hilvarenbeek die bij Lieshout voor ongerustheid zorgden. Vooral de lengte gaf uiteindelijk de doorslag, waarmee Lieshout de winst binnen sleepte. Sennen wist na een mooie aanval de eindstand op 68-53 te zetten. 

Scores: Tim 18, Marijn 14, Suze 10, Skye 8, Gijs 8, Sem 6, Sennen 4.

Mannen Onder 16 nam het op tegen E.B.C.G. uit Geldrop. 70-72

Mannen Onder 20 speelde tegen de nummer 1 Dunatos uit Meerssen. Op voorhand een kansloze missie voor de Lieshoutse beloften, maar wel een goede wedstrijd om de eigen tactieken te oefenen tegen een sterkere tegenstander. Lieshout kon na lange tijd weer over topscorer Daan Raaijmakers beschikken, die net is hersteld van een knieoperatie na een lang revalidatietraject. De bezoekers lieten direct zien waarom zij de terechte nummer 1 in de competitie zijn. De lange, wendbare spelers van Dunatos wisten Lieshout op snelheid keer op keer te verslaan. Desondanks bleef Lieshout hun eigen spelletjes spelen en werd geprobeerd om spelers in scorende posities te krijgen op de zwakke plekken van de tegenstander. Dat lukt regelmatig, al wisten de bezoekers snel te anticiperen op de spelaanpassingen van Lieshout. Hierdoor werd de wedstrijd een tactisch schaakspel, waarin Lieshout toch regelmatig tot scoren wist te komen, maar de bezoekers via hun snelle aanvallen ook aan het doelsaldo bleef werken. Beide teams voerden de opdrachten goed uit waardoor het, ondanks het ruime verschil, toch een boeiende wedstrijd bleef. Dunatos won de wedstrijd ietwat geflatteerd, maar zeer verdiend met 57-122.

Onder 14 speelde in Valkenswaard tegen Falcons. Drie kwarten, maar in de laatste periode kwam Lieshout toch net wat ervaring en lengte tekort. Het team verloor de wedstrijd met 65-46.

Dames 1 had een flinke reis naar Zeeland voor de boeg. Zij namen het op tegen BC Vlissingen. De dames kwamen net tekort en verloren de wedstrijd met 1 punt verschil: 54-53.

Op zondag kwamen Mannen Onder 18 en Heren 1 in actie.

Mannen Onder 18 nam het in Helmond op tegen Black Shot. Lieshout wist de punten mee naar huis te nemen door een 44-54 overwinning.

Heren 1 speelde in Venlo tegen Venlo Sport Crusaders. In tegenstelling tot de dames wisten zij de wedstrijd te winnen met 1 punt: 45-46. Hakken over de sloot, maar een prettige uitslag gezien de stand in de competitie.