Op zondagochtend stond het tot nog toe onverslagen Onder 12 team in Nuenen tegenover de nummer twee van de competitie. Achilles ’71 had alleen nog maar van BC Lieshout verloren en waren dus gebrand de nummer één positie van de bezoekers aan te vallen. Het thuisteam begon heel sterk wat resulteerde in een ruime voorsprong van 17-6 na de eerste twee periodes. Gelukkig herpakten de spelers van Onder 12 zich en met een aantal mooie lay-ups van Ryan van den Broek werd het 19-19 in de derde periode. De strijd bleef hevig want tijdens de 5e periode kwamen de spelers uit Nuenen weer flink op voorsprong met 33-23. BC Lieshout vocht zich opnieuw terug in de zesde periode en met 4 scores van Sem Bevers kwamen zij weer terug op 33-35. De wedstrijd was duidelijk nog niet gestreden. Pas in de laatste periode kwam BC Lieshout echt op voorsprong. Mede door twee driepunters van Tijmen van den Broek eindigde de wedstrijd in een 37-47 overwinning voor de spelers uit Lieshout.

Onder 12 krijgt instructies om de achterstand om te buigen

Kleine selectie Mannen Onder 16 wint op karakter

Hier staan we dan in Geldrop. Zes man sterk, waarvan 2 niet topfit (beide negatief getest). Tijdens het inlopen groeit het team van de tegenstander naar 10 man. Tijd om de strategie aan te passen. Van hoog tempo spel naar meer zoeken van veilige opties. We breken het eerste kwart met een kleine voorsprong, maar laten nog gaten vallen in de verdediging. Hier maakt de tegenstander goed gebruik van. Hun lengte en gewicht maken dat de Lieshoutse mannen hun snelheid niet optimaal kunnen toepassen. Kwart twee begint de verdediging te lopen. Er wordt goed helpside gegeven. De tegenstander zoekt naar antwoorden, maar vind ze niet goed. Het derde kwart begint het pas echt te lopen. Jop loopt fast breaks die niet bij te houden zijn. Cas vecht zich keer op keer naar de basket. Tein pakt veel rebounds en maak ze af. Jisk slalomt op snelheid van de kop van de bucket naar de basket. Teus zorgt voor de balans in het team met zijn dribbels en Thijs positioneert zich keer op keer goed en zorgt voor veel dreiging. Hier heeft de tegenstander geen antwoord op en valt zo goed als stil. Het vierde kwart wordt door Lieshout beheerst uitgespeeld met lange aanvallen en een goed opgezet spelletje. Alhoewel iedereen er doorheen hebben de mannen tot het eind gevochten, ook degene die zich niet fit voelde. Mannen Onder 16 heeft een ware prestatie geleverd door met een minimale bezetting een 54-61 winst te pakken. Een prestatie om trots op te zijn.

Naast Mannen Onder 16 en Onder 12 kwamen ook de andere teams in actie.

Onder 14-1 kwam wederom tekort tegen Falcons, maar wist het verschil kleiner te houden dan de vorige ontmoeting. Eindstand: 42-54.

Onder 14-2 speelde uit tegen Biks Shots. Geleid door topscorer Marijn Sanders werd de wedstrijd gewonnen met 39-50.

Mannen Onder 18 nam het thuis op tegen Black Shots uit Helmond. Lieshout was duidelijk de bovenliggende partij en won met 60-35.

Mannen Onder 20 kwam in Meerssen in actie tegen de nummer één van de competitie. De thuisploeg is duidelijk de beste ploeg in de competitie en stuurde de Lieshoutenaren met een 129-53 nederlaag terug naar huis.

Ook dames 1 en Heren 1 moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Dames in verloor van en in Oirschot met 71-46. Heren 1 kon zich niet terug knokken na een vroege achterstand en verloor met 77-67 van Jumping Giants in Nederweert.