Afgelopen zaterdag stonden er 9 wedstrijden op het programma, waarvan 8 wedstijden in ‘onze’ sporthal de Klumper. Alleen Vrouwen Onder 20 hadden een uitwedstrijd in Uden tegen BV Rush. De thuiswedstrijd van Dames 1 ging helaas niet door wegens een afmelding van de tegenstander.

Vrouwen Onder 20 op bezoek bij BV Rush Onder 22

Na een moeizame eerste periode waarin er bijna evenveel persoonlijke fouten als punten gemaakt werden, begon de Lieshoutse trein te lopen in de tweede periode. Gaten in de verdediging van Rush werden steeds beter gevonden, waardoor Lieshout uitliep naar een ruststand van 9-26. In de tweede helft kwam Rush er ook niet meer aan te pas, waardoor Lieshout uiteindelijk eenvoudig wist te winnen in Uden: 24-56.

Gemengd Onder 12 tegen Yellow Sox

Na een zeer sterke eerste competitiehelft mocht Onder 12 uitkomen in de tweede klasse waar alle sterkere teams zijn verzameld. Het team uit Bakel bestaat uit alleen maar meisjes. In Lieshout weten we maar al te goed dat je die niet moet onderschatten. Nadat de eerste 2 periode gelijk op waren gegaan lukte het Lieshout om in de derde periode een gaatje te slaan naar een 19-12 voorsprong. De vechtlustige meiden van Yellow Sox gaven echter niet op en bleven vol overtuiging door gaan. Nadat het na de vijfde periode wel beslist leek, kwamen de gasten toch nog sterk terug. De Lieshoutse jongens zetten in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog een extra stapje bij en lieten de overwinning niet meer in gevaar komen. Eindstand: 49-33.

Mannen Onder 16 tegen Achilles

De Lieshoutse jongens waren gelijk bij de start van de wedstrijd goed wakker. Het leek een eenvoudige wedstrijd te worden na de eerste periode. Daar waar Lieshout in slaap suste, kwam de stoomtrein uit Nuenen pas wat later op gang. De 12-2 voorsprong werd in een paar minuten omgedraaid naar een 14-15 achterstand. Lieshout moest aan de bak om bij te blijven. De wedstrijd bleef erg spannend tot Lieshout aan het einde van de derde periode een voorsprong van 10 punten nam. Na een korte opleving van Nuenen, zette de thuisploeg de goede lijn door en liep uit naar een 48-35 overwinning.

Mannen Onder 14 #2 tegen The Black Eagles

Beide team begonnen sterk aan de wedstrijd en bleken direct goed aan elkaar gewaagd. In de eerste periode werd het verschil maar 1 keer groter dan 2 punten, maar aan het einde van deze periode was de score in balans. Nadat Rob zijn mannen had toegesproken voor de start van de tweede periode speelde de thuisploeg een stuk nauwkeuriger. De verdediging was aangetrokken en in de aanval werd de vrije man steeds beter gevonden. De uitploeg kwam er scorend niet meer aan te pas waardoor Lieshout uit kon lopen naar 28-16 bij rust. In de tweede helft liet de thuisploeg de overwinning niet meer in gevaar komen en hield de punten in Lieshout. Eindstand: 48-31.

Mannen Onder 18 tegen Akros

Akros was duidelijk een maatje te groot voor de mannen uit Lieshout. Zowel letterlijk als figuurlijk. Direct na de start van de wedstrijd liepen de gasten uit Boxmeer over Lieshout heen. Na de eerste periode stond Lieshout al met 4-29 achter. In de tweede periode lukte de thuisploeg om wat beter in de wedstrijd te komen en ook wat scores op het bord te zetten. Omdat ook de verdediging wat werd aangetrokken werd het een leukere wedstrijd om te kijken (als supporter van BC Lieshout). In de tweede en derde periode ging de wedstrijd dan ook redelijk gelijk verder via een ruststand van 15-37 naar een tussenstand na de derde periode van 28-49. Na het verloop van de vierde periode leek het alleen maar of Akros even rust had gehouden. De lange center van Akros maakte in de vierde periode 18 van zijn 39 punten en was niet af te stoppen door de Lieshoutse spelers. Eindstand: 34-75.

Gemengd Onder 14 #1 tegen Yellow Sox

Deze teams hadden in de eerste competitiehelft ook al tegenover elkaar gestaan. Yellow Sox was de ongeslagen koploper tot aan de kerst. Lieshout had de uitwedstrijd in Bakel met ruime cijfers verloren, dus wist dat het vandaag een zware kluif zou hebben aan de gasten. De eerste periode bleef Lieshout goed bij, maar toen Yellow Sox in de tweede periode wat gas gaf, was het gat al snel 10 punten groot. Lieshout had wat pech in de afwerking, maar liet het kopje in ieder geval niet hangen. Goede aanvallen werden gespeeld en verdedigend werd hard gewerkt. Vlak voor rust wist de thuisploeg zich nog aardig te herstellen en het gat terug te brengen tot 5 punten. Na de rust lieten de gasten uit Bakel zien waarom ze in de eerdere ontmoeting eenvoudig wisten te winnen door sterke individuele acties van diverse spelers. Al snel was het gat ruim 15 punten. Opnieuw liet de thuisploeg veerkracht zien en vocht terug via snelle aanvallen te spelen en goede opties te benutten. Uiteindelijk trokken de gasten toch aan het langste eind en wonnen met 37-52.

Mannen Onder 20 tegen Valkenswaard Falcons

Na de winst van vorige week startte de thuisploeg vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Falcons. Vorig jaar wist Lieshout al eens te verrassen tegen dit team. Omdat Lieshout wat te veel miste, wisten de gasten naar een comfortabele voorsprong uit te lopen. Na een opleving van Lieshout in de tweede periode werd het gat snel kleiner. Helaas was de opleving van korte duur en was het verschil bij rust al 15 punten: 22-37. Ondanks veel gemiste vrije worpen van de ploeg uit Valkenswaard was het verschil aan het begin van de tweede periode al opgelopen tot 20 punten. Ondanks de achterstand bleef Lieshout zijn eigen spel spelen hield het verschil uiteindelijk beperkt. Eindstand: 42-56.

Heren 1 tegen Venlo Sport Crusaders

De start van de wedstrijd was aan beide kanten slordig en werd er veel gemist. Vlak voor het einde van de eerst periode was het 4-3 voor de thuisploeg. Gelukkig voor de wedstrijd kwamen de scores uiteindelijk wel op gang. Halverwege de tweede periode liepen de gasten naar een kleine voorsprong. Na een time-out van Lieshout scoorde Venlo niet meer tot aan rust en draaide Lieshout de wedstrijd om. Ruststand: 32-25. In de tweede helft was Lieshout duidelijk sterker. Goede acties naar de ring leverden een score op of een plekje achter de vrijeworplijn. De winst bleef met 64-44 in Lieshout.