Onder 12 herpakt zich na vier nederlagen op rij

Na een hele periode ongeslagen te zijn zitten de Lieshoutse benjamins even in een mindere periode. Het team verloor de laatste vier wedstrijden en dus was het zaak om weer te bouwen aan het zelfvertrouwen. De opdracht was om snel te spelen en hard te werken in de verdediging. De instructies werden vanaf de eerste minuut goed uitgevoerd. Ondanks de felle verdediging van het thuisteam wist Lieshout toch veel tot scoren te komen. Bij rust stond Lieshout op een comfortabele voorsprong van 6 tegen 25. Yellow Sox legde zich hier er niet bij neer en begon met veel energie aan de tweede helft. Het wist in die fase meer te scoren dan Lieshout, maar in de laatste 2 periodes van de wedstrijd nam Lieshout het initiatief terug. Met fast breaks werd de verdediging van Bakel verslagen en werd een 28-54 eindstand genoteerd. Een mooie opsteker voor de Lieshoutenaren na een reeks lastige wedstrijden.

U14-1 verliest in Bakel van Yellow Sox

Gemengd Onder 14-1 nam het ook op tegen Bakel. In de zwaardere poule, waarin ze na de jaarwisseling zijn ingedeeld, weten zij de tegenstanders vaak het vuur aan de schenen te leggen. Zo ook Yellow Sox. Suze Raaijmakers scoorde in het eerste kwart 8 van de 12 Lieshoutse punten waarmee het eerste kwart met 1 punt voorsprong voor Lieshout werd besloten. Lieshout bleef de eerste helft brutaal in het spoor van het thuisteam. Bij rust keken de bezoekers tegen een kleine achterstand van 27-24 aan. In het derde kwart kwam het thuisteam op stoom en konden zij een gat van 7 punten slaan. Lieshout maakte er weer een gelijk opgaande strijd van in het laatste kwart. Met een press werd geprobeerd het gat te dichten, maar het verschil van 7 punten bleef. Ondanks het verlies kon Onder 14-1 met opgeheven hoofd naar huis.

Onder 14-2 wint met ruime cijfers van Black Eagles

Onder 14-2 kent een hele goede tweede seizoenshelft. Zaterdag nam het team het in Rosmalen op tegen Black Eagles. Lieshout nam in het eerste kwart direct de leiding, maar was echt ontketend in de 2e en 3e periode. Daarin liep het team uit naar een ruime 20-52 voorsprong. In het laatste kwart werd het doelsaldo nog wat opgeschroefd, mede door de veel scorende Joep van Offeren (21 punten). Lieshout won eenvoudig met 25-62 en staat nu stevig op de tweede plek in de competitie.

Mannen Onder 16 naar spannend slot van competitie

Op zondag speelde Mannen Onder 16 tegen Achilles ‘71 in Nuenen. In een spannende competitie, waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn weten de Lieshoutenaren regelmatig punten te pakken. Het team mengt zich daarmee in een hevige titelstrijd met Oss en Boxmeer. Tegen Achilles was een favorietenrol voor Lieshout en die kreeg in het eerste kwart al direct lading. Lieshout liep uit naar een 5-16 voorsprong. In de tweede kwart hielden de teams elkaar wat meer in evenwicht, waardoor het verschil rond de 10 punten bleef in Lieshouts voordeel. Na rust gaf Lieshout gas bij. Vooral in het 4e kwart waarmee de tegenstander het nakijken had. Aan de hand van topscorer Cas van Uden (25 punten) liep Lieshout uit naar een 46-72 overwinning.

Vrouwen Onder 20 wint in Maastricht

De beloftes van Lieshout staan op de eerste plek in de 1e Klasse. Zondag namen de dames het op tegen Kimbria in Maastricht, de nummer laatst van de competitie.Lieshout sloeg al direct een gat van 10 punten. Dit verschil bleef tot en met het derde kwart in stand. Daarna was de rek er uit bij het thuisteam en kon Lieshout het kwaliteitsverschil uitdrukken in een 55-80 overwinning. Britt Raaijmakers nam 33 punten voor haar rekening.

Dames 1 wint voor derde keer op rij

Dames 1 ging op bezoek in Den Dungen. De Lieshoutse dames wisten de laatste 2 wedstrijden te winnen in een gevecht voor lijfsbehoud in de 1e Klasse. Ook dit weekend was weer een belangrijk duel om een stap te zetten naar vestiging in de middenmoot. Lieshout reisde met slechts 6 dames naar Den Dungen, waaronder topscorer Floor Welten die nog herstellende is van een flink enkelblessure. Ondanks haar blessure startte Floor Welten met een ingepakte enkel zelfs in de basis. Voor Lieshout geen overbodige luxe, want ze tekende voor 31 punten. De dames uit Lieshout wonnen met 42-67.