Zoals de meeste ondertussen wel gehoord hebben, zijn we bezig met de realisatie van een nieuw buiten basketbalveld in Lieshout. Dit veld wordt voorzien van 2 basketbalpalen en kan dus gebruikt worden als volwaardig speelveld. Dit basketbalveld zal onderdeel uitmaken van Speelpark Nieuwenhof (www.speelpark-nieuwenhof.nl). De organisatie hierachter wordt geheel door vrijwilligers gedaan, ook de hand en spandiensten die nodig zijn om het geheel op te zetten en te onderhouden vallen hieronder.

Momenteel zijn we nog steeds druk bezig met voorbereidingen, helaas duurt zo’n traject nou eenmaal heel lang, maar hopelijk kunnen we later dit jaar aan de slag met de werkzaamheden voor het basketbalveld zelf. Hierbij zullen we ook geassisteerd worden door de vrijwilligers van het speelpark.

In aanloop naar de werkzaamheden aan het basketbalveld, kunnen we ook hulp gebruiken bij de overige werkzaamheden. Daarvoor zijn we nog op zoek naar helpende handjes.

Waarom zoeken we helpende handjes?
Om elkaar vooruit te helpen willen we zelf ook graag vrijwilligers leveren bij de andere werkzaamheden. We zijn een grote club met genoeg leden en ouders van leden die ongetwijfeld wel een keertje willen helpen.

Wat voor werkzaamheden zijn dit zoal?
Tot dusver is de pumptrack aangelegd en het naastgelegen voetbalveld. Beide zijn vooraf voorzien van drainage. Verder zijn er een heg aangeplant en er zijn wat bruggetjes gebouwd. Ook zijn er verschillende speeltoestellen van de Ploeg naar het speelpark verplaatst.
Er is dus al veel gegraven, gekruid, geveegd en geharkt. Ook is er al regelmatig links en rechts wat onkruid gewied en afval opgeruimd. Kortom, er zijn tal van werkzaamheden waar iedereen bij aan kan sluiten!Op dit moment is het vooral het onderhoud van de pumptrack waarmee we bezig zijn. Het zand op de verschillende bulten schuift door de vele voetjes die daar rond doen naar beneden. We zijn de stukken direct naast het asfalt aan het voorzien van kunststof matten die het zand op zijn plaats moeten houden. Ook zijn we nog veel zand aan het aanvullen uit het naastgelegen zanddepot.

Wanneer zijn deze werkzaamheden?
Er wordt nu wekelijks op woensdagavond vanaf 19u onderhoud uitgevoerd. Dit zijn allerlei werkzaamheden waarbij iedereen aan kan sluiten. In het najaar gaan er wat meer werkzaamheden in de groenvoorzieningen gedaan worden. Dit zal wellicht een keer op een zaterdag gebeuren, maar dat horen we t.z.t.. Zoals je ook op de website kunt zien moet er nog veel gebeuren, er komen nog verschillende speeltoestellen bij, er moeten nog wandelpaden aangelegd worden en moeten er nog bankjes geplaatst worden. Oftewel, we kunnen nog een aardig tijdje vooruit.

Wat vragen wij van jullie?
We hebben een helpende handjes appgroep opgezet waar de werkzaamheden zoveel mogelijk in worden gecommuniceerd. Mocht je af en toe een keer willen helpen, of op de hoogte gehouden willen blijven van de werkzaamheden, kun je je via deze link aanmelden ( https://chat.whatsapp.com/Bt1knijU6is0uFuHfINJZN). Of via deze qr-code. Hierin zal ook vermeld worden welke gereedschappen handig zijn om mee te nemen (zoals bijvoorbeeld een kruiwagen, een schep of een bezem). Alles is vrijblijvend, voor sommige werkzaamheden hebben we een minimum aantal vrijwilligers nodig, maar bij de meeste werkzaamheden zijn we allang blij met iedereen die een half uurtje of meer wil komen helpen.

Dus, hopelijk zien we jullie snel terug in de whatsappgroep, of nóg liever, in het speelpark tijdens de werkzaamheden!