Het nieuwe seizoen is gestart en zaterdag stonden er al direct 8 thuiswedstrijden op het programma. Helaas viel ook de eerste wedstrijd al uit, namelijk die van U14-2 tegen High Five uit Tilburg. Er werden verder een aantal spannende wedstrijden gespeeld.

Onder 14 pakt winst in de laatste seconden

Onder 14 speelde een knotsgekke wedstrijd. De hele wedstrijd stonden de Lieshoutenaren achter. De lengte leverde de bezoekers uit Uden veel rebounds op, waaruit kon worden gescoord en waarmee scores van Lieshout  werden voorkomen. Met veel fast-breaks in de tweede helft kroop Lieshout langzaam terug in de wedstrijd. Door strijd en uithoudingsvermogen trok Lieshout de strijd gelijk en met nog 7 seconden op de klok gooide Rajello Rozenberg de winnende score erin. Eindstand 49-48 waarna er direct een groot feest losbarstte. Een echte team effort waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen.

Mannen Onder 18 zwigt na drie strijdlustige kwarten

De bezoekers startte met 2 driepunters op rij maar Lieshout herpakte zich snel en haakte aan 12-13. In het tweede kwart behield het thuisteam de aansluiting en bleven beide teams dicht bij elkaar. Attacus had een overwicht in lengte en fysiek, waardoor zij toch meerdere kansen kregen om uiteindelijk te scoren. Tot aan het einde van de derde periode hield Lieshout stand maar in de laatste minuten liepen de bezoekers uit Veghel uit met 14 punten op rij. Lieshout moest in Attacus hun meerdere erkennen en verloor uiteindelijk met 32-65.

Heren 1 wint door sterke tweede helft

De beginfase was voor de bezoekers uit Heeswijk Dinther die sterk startte en in de eerste periode niet leken te kunnen missen. Heren 1 kreeg geen grip op het spel van Tenderfeet en keek na het eerste kwart tegen een 13-22 achterstand aan. In het begin van de tweede periode liepen de bezoekers verder uit. Na een time-out zette Lieshout een zone defense neer en dit had meteen resultaat. De aanvalsdrift van Tenderfeet stokte en Lieshout scoorde via Maxim Rath 6 punten op rij, waardoor Lieshout voor rust weer aansloot met een 25 – 30 ruststand. Na de rust zette Lieshout hun goede spel door. Routiniers Tim Vervoort (23 punten) en Harm Steegs trokken de kar bij Lieshout en bogen de achterstand om in een 43-41 voorsprong bij het begin van het vierde kwart. In de laatste periode behield Heren 1 de voorsprong, al bleef het spannend tot het einde. Met de 56-52 overwinning is Lieshout goed gestart aan de competitie.

Overige uitslagen

Mannen Onder 16 verliest van BV Rush met 32-63

Vrouwen Onder 22 strijdend ten onder tegen BC Vlissingen: 48-57

Dames 1 wint thriller tegen Springfield met 67-66

Het nieuwe Lieshoutse Heren 2 gaat kansloos ten onder tegen Bladel met 26-85, maar wint derde helft.