De wedstrijd van Onder 12 ging helaas niet door. De bezoekers uit Valkenswaard raakten op de reis naar Lieshout bij een verkeersongeval betrokken. Gelukkig was er geen letsel bij de spelers en begeleiders. Twee spelers die op eigen gelegenheid naar Lieshout kwamen speelden een vriendschappelijke wedstrijd met de Lieshoutse benjamins.

Onder 14-1 wint overtuigend van Attacus

Onder 14-1 nam het op tegen Attacus uit Veghel. Al vanaf het begin gaf Lieshout flink gas. De bezoekers hadden hier niet direct antwoord op. In een fysiek duel was Lieshout de bovenliggende partij. Met veel steals werden fast breaks ingeleid waaruit werd gescoord. Joep van Offeren (34 punten) en Finn Flipsen (30 punten) waren aanvallend niet te stoppen.

Onder 14-2 verliest door twijfel aan eigen kunnen

Onder 14-2 nam het op tegen Black Shots uit Helmond. Ondanks het lengteverschil voordeel van de bezoekers was het geen kansloze partij voor Lieshout. Echter had het thuisteam het vizier nog niet op scherp. Veel kansen werden gewist en er werd veel balverlies geleden. Hiervan wisten de bezoekers dankbaar gebruik te maken. Het vertrouwen leek bij Lieshout weg te zakken naar mate de eerste helft vorderde. Het oogde soms zelfs ongemotiveerd. In het derde kwart werd er veel harder gewerkt en werden de bezoekers beter afgestopt. Ook de eigen scores begonnen te vallen, maar een nederlaag kon niet meer worden voorkomen. Brendan Mennen viel in positieve zin op. Hij nam het team op sleeptouw met strijd en scoorde bovendien 15 punten.

Tijmen van den Broek leidt een fast break in voor Lieshout U14-2

Mannen Onder 16 kruipt door het oog van de naald

Mannen Onder 16 speelde eveneens tegen Black Shots. De bezoekers namen direct het initiatief en Lieshout leek een kansloze wedstrijd te gaan spelen. Na het eerste kwart keken ze al tegen een 6-25 achterstand aan. In het tweede kwart poetste Lieshout de achterstand volledig weg. Met een ruststand van 32-33 was nog alles mogelijk. In de tweede bleef het een zenuwslopende wedstrijd tot het einde. De teams hielden elkaar in evenwicht, maar in de laatste minuten wist Lieshout een gat te slaan van 6 punten. De wedstrijd leek te zijn gewonnen, maar Black Shots kwam met een driepunter en een lay up tot één punt met nog 30 seconden op de klok. Lieshout probeerde de wedstrijd uit te passen, maar verloor de bal met nog 8 seconden op de klok. Na balinname door Black Shots moest Lieshout in de verdediging. Met nog 0.02 seconden op de klok maakte Lieshout een fout, waardoor de bezoekers nog één kans kregen op de overwinning. Na balinname werd door de bezoekers gescoord, maar de score was net buiten de tijd. Lieshout kroop door het oog van de naald.

Mannen Onder 18 wint met sterk spel onder het bord

Mannen Onder 18 speelde ook tegen Black Shots uit Helmond. Lieshout kwam goed uit de startblokken met een voorsprong van 16-7 na het eerste kwart. Ook in het tweede kwart werd de marge behouden. De ruststand was 30-20 in het voordeel van de thuisploeg. Ook in de tweede helft werden de lange mannen uit Helmond goed bij de basket weggehouden waardoor Lieshout verder uit kon lopen naar een mooie 51-30 overwinning.

Joris Bast heerst onder het bord en valt de basket sterk aan.

Heren 2 kansloos tegen Achilles’71

Heren 2 speelde tegen het 5e team van het Nuenense Achilles’71. Het jonge team van Lieshout moet duidelijk nog wennen aan het basketballen in een seniorencompetitie. De bezoekers maakten direct het verschil aan de hand van één speler, die bijna de gehele productie aan punten en steals op zijn naam had in het eerste kwart. Lieshout had moeite met het fysieke spel, waardoor het niet tot scoren wist te komen. Het krachtsverschil was enorm. Toch wist Heren 2 de bezoekers onder 100 punten te houden, maar het wist zelf slechts 12 punten te maken.

Heren 1 wint na sterke tweede helft

Heren 1 nam het eveneens op tegen Achilles’71. Met de kleine selectie (slechts 6 spelers) startte Lieshout matig aan de wedstrijd. Het team had het lastig in de aanval, maar ook in de verdediging werd te veel ruimte weggegeven. Lieshout keek tegen een kleine 18-21 achterstand aan na het eerste kwart. In de tweede periode kreeg Lieshout meer grip op de wedstrijd. Het thuisteam scoorde 27 punten, maar verdedigend had Lieshout het nog lastig. Achilles’71 kon in het spoor blijven met een aantal geforceerde driepunters. Ruststand: 45-43. Na rust werd de wedstrijd al snel beslist door Lieshout. De driepunters van de bezoekers troffen  geen doel meer en de Lieshoutse topscorer Harm Steegs (30 punten), wist zich steeds weer door de verdediging van Achilles te wringen. Daarop konden de bezoekers alleen maar aan de noodrem trekken en fouten maken. Lieshout kwam daardoor vaak op de vrijeworplijn waar het de voorsprong kon uitbouwen. De laatste periode was een formaliteit. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Heren 1 won met 81-62.

Dames 1 verliest van BC Vlissingen

Dames 1 kwam in actie tegen BC Vlissingen en speelde een spannende wedstrijd. Het verschil was klein, maar de bezoekers wisten elk kwart toch een paar punten verschil te pakken ten opzichte van de Lieshoutse dames. De wedstrijd eindigde met een verschil van 10 punten: 42-52 voor de bezoekers.