Onder 12 wint en komt alleen aan kop in competitie

Als eerste mocht Onder 12 het veld betreden. Zij namen het op tegen Vido uit Veldhoven. Beide teams waren nog ongeslagen. De benjamins van Lieshout lieten er geen gras over groeien. Bij rust stonden zij al met 43-5 voor, mede door de gemakkelijk scorende Loet Gardenier en Ryan van den Broek. Maar ook Simon Habraken droeg zijn steentje bij in scorend opzicht. In de tweede helft kwam de tegenstander wat meer in het spel voor. De bezoekers wisten het gat iets te dichten, maar kon de spanning niet meer terug te krijgen. Met een laatste score van Matthijs Rooijackers werd de wedstrijd afgesloten met een 61-24 overwinning voor Lieshout.

Ryan van den Broek naar de basket voor een Lay-up

Onder 14-2 pakt eerste winst in spannende wedstrijd

Daarna kwam Onder 14-2 in actie. Dit team won nog geen wedstrijd, maar wist dat een eerste overwinning eraan zat te komen. Tegen Achilles uit Nuenen, dat eveneens nog niet had gewonnen, lagen er zeker kansen. Lieshout nam direct het initiatief en wist onder leiding van Sennen Munsters en Skye van der Linden naar een 14-6 voorsprong. De bezoekers namen echter het initiatief over en wisten de rust in te gaan met een voorsprong van 28-29. Lieshout moest alle zeilen bijzetten om in het spoor te blijven. In de tweede helft bleef het stuivertje wisselen tot de laatste minuut. Door verdedigende inzet kwam Lieshout in foutenlast, maar door een paar gemiste ballen van de bezoekers kroop Lieshout door het oog van de naald. Het won de wedstrijd met 57-54 na een laatste score van Mayke Rooijackers in de zoemer.

Vreugde bij Onder 14-2 na eerste overwinning.

Mannen Onder 16 heeft zet winstreeks door

Tegelijkertijd speelde Mannen Onder 16 tegen BV Rooi. Na een gelijke stand in de eerste periode wist Lieshout in het tweede kwart uit te lopen naar een comfortabele 31-17 voorsprong. Dit verschil werd ook in het derde kwart behouden. In het laatste kwart wist BV Rooi toch steeds een beetje dichterbij te komen. Met een 3-punter van de bezoekers werd het 58-53. Zo op het oog een nipte overwinning, maar door het opgebouwde voorsprong was de overwinning niet in gevaar.

Instructies voor de spelers van Onder 16 door coaches Jan en Joost

Onder 14-1 overtuigd naar winst tegen Grave

Onder 14-1 nam het op tegen Grave. Na het verlies van de laatste wedstrijd was het team gebrand op een overwinning. Lieshout gaf de bezoekers uit Grave weinig kans. Bij rust was de voorsprong al 43-9. Na rust wisten de bezoekers het netje iets beter te vinden, maar ook Lieshout bleef gemakkelijk scoren. De wedstrijd werd gewonnen met 99-23. 

Mannen Onder 18 heerst onder de basket

Mannen Onder 18 speelde tegen Jumpers ‘76 uit Venray. Ook hier lag het initiatief volledig bij Lieshout. Daan van Aspert nam de Venrayse basket veelvuldig onder vuur. Het leverde hem 15 punten op. Maar ook de rest van het team deelde goed mee in de scores. Lieshout gaf Jumpers geen kans en won overtuigend met 66-16.

Coach Peter Vervoort instrueert zijn Mannen Onder 18 in de time-out.

Heren 2 pakt eerste overwinning. En hoe!

Heren 2 wist nog niet te winnen dit seizoen. Het jonge team moet nog wennen aan het seniorenbasketball, maar kijkend naar de stand lagen er dit weekend kansen tegen Black Shots uit Helmond. In de eerste minuten gingen de teams gelijk op, maar bij een 8-8 stand besloot Lieshout de druk op de tegenstander op te voeren. Met een full court press werd de tegenstander overrompeld waardoor Lieshout een comfortabel gat wist te slaan van 41-15 bij rust. Ook in de tweede helft bleef Lieshout de druk uitoefenen op de bezoekers uit Helmond. Het gat werd alsmaar groter waardoor Lieshout een eerste overtuigende winst kon boeken van 82-19.

Niels van Meelis neemt de Helmondse basket onder vuur.

Heren 1 beleeft lastige avond tegen BC Heeze

Heren 1 had een lastiger avond. Zij namen het op tegen BC Heeze. Twee ploegen die altijd strijdlustig zijn en het elkaar daarmee knap lastig kunnen maken. Ook deze wedstrijd hielden de teams elkaar continu in evenwicht. BC Heeze wist vaak een gaatje te slaan in hun voordeel. Tot het derde kwart. Daarin leek Lieshout even het initiatief te pakken, maar ook dit gaatje van 3 punten werd door de bezoekers gedicht. Lieshout bleef tot het einde vechten voor de overwinning, maar Heeze wist toch steeds een paar punten in het voordeel te blijven. Eindstand: 65-70.

Dames 1 moet meerder erkennen in EBBC

Als laatste betrad Dames 1  het veld. Zij speelde tegen EBBC 2 uit Den Bosch. Halverwege het eerste kwart stokte het scoren bij de Lieshoutse dames. EBBC maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een 17-42 voorsprong bij rust. Na rust rechtte het thuisteam de rug. Het wist de tegenstander beter af te stoppen, maar kon zelf niet voldoende kansen creëren om er nog een wedstrijd van te maken. Lieshout verloor de wedstrijd met 41-77.