Zaterdag speelde het Onder 12 team uit tegen de Valkenswaard Falcons. BC Lieshout startte heel sterk. Topscorer Loet Gardenier zorgde voor een 2-17 voorsprong na een eerste periode. Deze wedstrijd liep het voor BC Lieshout in de verdediging moeizaam. Hierdoor kreeg de tegenpartij kansen om te scoren. Het ging de rest van de wedstrijd gelijk op en de wedstrijd eindigde met een ruime 33-49 winst. Onder 12 is daarmee nog onverslagen dit seizoen.

Loet Gardenier legt aan voor twee van zijn 27 punten.

Ook Onder 14-1 draait goed. Het staat bovenaan in de competitie, samen met het Udense B.V. Rush. Zaak om tegen Attacus in Veghel geen averij op te lopen in de race om het periodekampioenschap. Lieshout wist kwart na kwart de voorsprong uit te bouwen en won met 38-83. Met 36 punten was Joep van Offeren niet te stoppen.

Dames 1 reisde met een klein gezelschap af naar Vught. Coaches Harm en Mark konden er niet bij zijn waardoor de dames zichzelf moesten coachen. Lieshout startte sterk en nam een voorsprong van 8 punten. Octopus kwam daarna beter in hun spel door gebruik te maken van hun lengte. Hierdoor namen ze een kleine voorsprong met rust: 33-28. Na de rust wist Vught steeds beter gebruik te maken van het lengteverschil en maakte ballen makkelijk af onder de basket. Lieshout wist nog goed stand te houden. En Lisa de Groot scoorde haar eerste punten voor dames 1! Maar een nederlaag kon niet meer worden voorkomen. Eindstand: 65-44.

Op zondagochtend kwam Onder 14-2 al vroeg in actie in Helmond. Eerder speelde de teams al tegen elkaar en was Black Shots te sterk voor Lieshout. Maar ook werd die wedstrijd duidelijk dat Lieshout niet minder was dan de Helmondse opponent. Met goede moed ging het team het veld op. Helmond beschikte slechts over 6 spelers. De opdracht door coach Jaap van den Broek was om de tegenstander met snelheid moe te maken. En om de basket aan te vallen om te proberen de thuisploeg in foutenlast te krijgen. Die opdrachten werden goed uitgevoerd. Lieshout had de hele eerste helft het initiatief, maar door veel balverlies en gemiste kansen bleef Black Shots in het spoor. Lieshout wist maar niet los te komen van de tegenstander. Aan het begin van het 4e kwart kwam Helmond zelfs 4 punten voor, na 3 scores op rij. Door slim verdedigend werk van Tijmen van den Broek kwam de gevaarlijkste speler van Helmond niet makkelijk tot scoren. Sennen Munsters passeerde zijn tegenstander steeds en wist dan ook andere teamgenoten vrij te spelen. Lieshout boog de achterstand weer om tot een voorsprong van 2 punten in de laatste minuut. Daarna wist het een steal te forceren waardoor er weer een snelle aanval werd gespeeld. Skye van der Linden ging voor de score, maar werd foutief afgestopt. Met nog 21 seconden op de klok was het zaak om minimaal 1 van de 2 vrije worpen te benutten, om een  goed uitgangspunt voor de overwinning te bemachtigen. De eerste vrije worp werd geraakt. De tweede ging mis , maar de rebound was voor Lieshout. Tom Gevers probeerde hieruit te scoren, maar de bal rolde van de ring. Black Shots kon nog één aanval plaatsen en wist nog te scoren, maar slechts een tweepunter. Hierdoor won Lieshout nipt met 45-46. Voor de tweede week een leerzame wedstrijd met die met een minimaal verschil werd gewonnen.

Skye van der Linden beslist de wedstrijd vanaf de vrijeworplijn.

Op een veld ernaast speelde Mannen Onder 18 eveneens tegen Black Shots. Het thuisteam was goed bij de les. Het startte beter dan Lieshout en nam een 15 – 9 voorsprong. In de tweede periode speelde Lieshoutse rommelig. Verdedigend stond het beter, maar aanvallend werden te veel kansen gemist om de leiding te nemen. Bij rust keek het tegen  een achterstand van 23-19 aan. In de derde periode deden beide teams niet voor elkaar onder. De marge bleef klein. Met een 33-32 stand gingen de teams de laatste periode in. Black Shots leek in het begin van dit laatste kwart de overwinning naar zich toe te trekken met enkele scores op rij: 39-33. Maar Lieshout knokte zich opnieuw terug en via een score van Joris Bast werd de stand 41 – 41 gelijk. Door een fout op een scorende speler van Helmond en een rake bonusvrijeworp had Lieshout nog 15 seconden om via een driepunter nog langszij te komen. Helaas werd dit laatste schot gemist mis en bleef de zege in Helmond. Eindstand: 44 – 41.

Met de kleinst mogelijke selectie reisde Heren 1 af naar Meersen waar ze het op moest nemen tegen Dunatos. De Limburgers staat ongeslagen aan kop. Beide teams startten goed en hielden elkaar in evenwicht. Maar halverwege de eerste periode maakte Lieshout een 0 – 9 run en pakte brutaal de voorsprong. Dunatos vocht terug, maar Lieshout behield een voorsprong van 18-23 na het eerste kwart. In de tweede periode gaven beide teams niks cadeau. Lieshout bleef steeds aan de goede kant van de score en bleef de druk er continu houden. Daardoor konden de bezoekers met een 40 – 43 voorsprong gaan rusten. Na rust startte Dunatos beter dan Lieshout. Lieshout miste even het momentum, waardoor Dunatos profiteerde en de leiding overnam met 67 – 58. In de laatste periode werd het spannend. Lieshout zette nog aan om de achterstand weg te poetsen en kwam nog tot 4 punten terug. Er deden zich nog wat mogelijkheden voor om het gat te dichten, maar het lukte uiteindelijk niet om het tij nog te keren. Heren 1 moest de overwinning laten aan Dunatos, dat won met 81 – 74.

Heren 2 had zaterdag een lastige middag in Rosmalen. Het verloor met 147-37.
Vrouwen Onder 22 konden geen vuist maken tegen Barons in Breda en verloor met 103-44
Mannen Onder 16 speelde zondag ook een spannende wedstrijd in Helmond. Zij wonnen met 53-59.