Zondagochtend speelde Onder 12 van Basketball Club Lieshout uit tegen Vido in Veldhoven. De nummer twee  in de competitie. Een pittige wedstrijd om het kampioenschap. Al direct werd duidelijk dat het Veldhovense Vido zich kon meten met de bezoekers uit Lieshout. Vido kwam op voorsprong en Lieshout wist met moeite in de wedstrijd te blijven. Bij rust keek Lieshout tegen een 26-15 achterstand aan. In de vijfde periode vocht Lieshout zich terug en verkleinde het gat tot 29-27. De teams hielden elkaar vanaf dat moment in evenwicht, waardoor de wedstrijd spannend bleef tot laatste seconden. Door een eindspurt, volle inzet en scores van diverse spelers wist Lieshout de wedstrijd nipt te winnen met 41-43. Er brak direct een feestje los bij de Lieshoutse kampioenen.

Dolgelukkige spelers Onder 12 feliciteren elkaar met kampioenschap

Mannen Onder 16 nam het op tegen BV Rooi. Lieshout keek snel tegen een achterstand aan, maar nam daarna het initiatief. Het boog de achterstand om naar een voorsprong van 32-46 bij ingang van het laatste kwart. Rooi gaf zich niet gewonnen. Ze scoorden aan de lopende band en wisten de winst in de laatste minuut van Lieshout weg te kapen met 54-51.

Onder 14-1 draait nog mee om het kampioenschap. Het speelde zondag tegen het laag geklasseerde Grave. Al snel was duidelijk wie de bovenliggende partij was. Lieshout won eenvoudig met 28-96 en blijft daardoor op een gedeelde eerste plek.

Het Lieshoutse Vrouwen Onder 22 kende een paar lastige weken. In Oirshot lagen kansen om weer eens winst te pakken. Aan de hand van de veel scorende Isis Welten (16 punten), Britt Raaijmakers (19 punten) en Desi Aalders (17 punten) wist Lieshout een overtuigende 47-69 winst te behalen.

Mannen Onder 18 ging zaterdag op bezoek bij Jumpers ‘76 in Venray. Lieshout staat in de subtop en de Venrayse selectie beslaat de laatste plek in de ranglijst. Dat verschil was ook duidelijk zichtbaar. Lieshout won eenvoudig met 36-62.

Dames 1 nam het in Veghel op tegen Attacus. De teams waren in de eerste minuten gelijkwaardig, maar richting het einde van het eerste kwart sloeg de thuisploeg een gat van 10 punten. De volgende twee kwarten bleven de teams in evenwicht, maar halverwege het derde kwart liep Attacus opnieuw uit naar een voorsprong van 10 punten. Dat gat konden de Lieshoutse dames niet meer dichten. Ze verloren met 76-51.