Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november werd het 50 jarige bestaan van onze club uitbundig gevierd tijdens het jubileum feestweekend. We blikken terug op twee fantastische dagen met al onze leden en fans van onze club.

Film, fotomoment en feestavond op vrijdag 25 november

Het feestweekend begon met filmavond voor de jeugd. Voorafgaand aan de film werden jubileumshirts uitgereikt aan alle aanwezige leden. De film werd door een grote groep jeugdleden bekeken, waarna de zaal werd opgebouwd voor de groepsfoto. Met de nieuwe jubileumshirts aan werd na de filmavond een foto gemaakt van alle leden van onze club. Wat een resultaat!

Benk to the seventies

Om 21.30 uur startte dj Benk Janssen de muziek voor een grandioze feestavond; ‘Benk to the seventies’. De kantine was goed gevuld. Ook enkele jeugdleden pikten een stukje van het feest mee . Halverwege de avond nam voorzitter Teun Hagelaar de microfoon voor nog een feestelijk moment, namelijk om Mark Pennings tot erelid te benoemen. Vol trots nam hij, in het bijzijn van zijn ouders, het schildje en felicitaties van zijn mede-ereleden in ontvangst. Het feest werd hervat en na een nachtelijke polonaise om onbekende tijd afgesloten.

Spelersclinic, mix-toernooi en feest op zaterdag 26 november

Zaterdag werd de dag om 13.00 uur gestart met een spelersclinic, gegeven door leden van eredivisieclub Heroes Den Bosch. Oud-speler, oud-international en huidige Algemeen Directeur, Stefan Wessels nam samen met talenten Cedric en Kevan van Heroes Academy de clinic voor zijn rekening. Met zo’n 70 aanwezig spelers van BC Lieshout hadden ze een grote groep te begeleiden. Na een leuke warming-up, met best ingewikkelde fundamental oefeningen werd de clinic steeds competitiever. Met een kleine onderlinge competitie aan het einde werd de twee uur durende clinic afgesloten. Aan de blije gezichten was te zien dat het een succesvolle sessie was voor onze spelers van alle leeftijden en teams.

Om 15.00 uur stond er eigenlijk een trainersclinic op het programma, maar wegens ziekte van de docent kon deze activiteit helaas niet doorgaan. Door snel schakelen van Michel Keursten en Maarten de Groot werd in no-time een plan gemaakt om de aanwezige leden in te delen voor een mix-toernooi. Spelers van alle verschillende leeftijden werden met elkaar in teams ingedeeld, waarna er door vier teams een competitie werd gespeeld. Een kans voor de jeugd om het eens op te nemen tegen de grotere spelers van onze club. En voor deze grotere leden om onze jeugd te zien spelen en ze tijdens het spel te voorzien van tips en tricks.

Om 17.00 uur kon iedereen zich gaan douchen, mentaal voorbereiden en omkleden voor het jubileumfeest, dat vanaf 20.30 uur begon in café de Koekoek. Het feest werd bezocht door zo’n 200 leden, oud-leden, partners en fans van de club, wat zorgde voor een goed gevulde feestzaal. Het feest was een weerzien van oude bekenden en in de kraam werd goed zaken gedaan met de verkoop van het jubileumboek, jubileumshirts en het jubileumtenue.

Om 21.30 uur werd door voorzitter Teun Hagelaar de microfoon opgepakt om het feest te openen en om een stuk uit het jubileumboek, geschreven door Henk Beniers in 1987, voor te lezen. Door Gertjan van der Putten en Jaap van den Broek werd een kort woordje gehouden over de totstandkoming van het boek. Zij overhandigde een exemplaar aan Irene van Korven, erelid van en vrouw van club oprichter Huub van Korven die samen met haar hele gezin van Doetinchem naar Lieshout kwam om het jubileum mee te vieren. Ook werd er door Jaap van der Put, bestuurslid van de Nederlandse Basketball Bond nog een woordje gehouden en een vlag uitgereikt. Na een het bedanken van de vrijwilligers die zich met hart en ziel hebben ingezet voor alle jubileumactiviteiten, kon het feest worden hervat met een quiz. Quizmasters Marty Keursten en Gertjan van der Putten wisten de zaal in beweging te krijgen in een vraag en antwoordspel over onze club. Na de quiz werd de feestavond voortgezet en toen de lampen in de Koekoek aangingen, kon de zaal worden leeg geveegd. Met trots kijken wij terug op een fantastisch weekend en de geweldige leden en vrienden die onze club rijk is. Iedereen bedankt voor jullie betrokkenheid en enthousiasme.

Koop jouw jubileum collectors items

Wil jij nog een van de jubileum collectorsitems scoren? Zoals het jubileumboek, het jubileumshirt of het tenue? Bestel deze dan snel!