Mannen Onder 16 speelde tegen Gennep Cougars. Vanaf het begin trapte Lieshout het gaspedaal in. Het liep direct uit naar een flinke voorsprong van 77-20 bij rust. Ook na de rust scoorde Lieshout aan de lopende band. Het thuisteam was duidelijk een maat te groot voor de bezoekers uit Gennep en won met 113-29.

Mannen Onder 18 nam het op tegen Black Eagles uit Rosmalen. Na een gelijk opgaande beginfase nam Lieshout bij een stand van 10-10 het initiatief. Het liep uit naar 17-10. In de tweede periode probeerde Black Eagles met een zoneverdediging terug te komen, maar Lieshout anticipeerde goed en bouwde de voorsprong verder uit naar 31 – 21 bij rust. Met twee driepunters in de derde periode en een 12-0 run in het vierde kwart werden de bezoekers op afstand gehouden en won Onder 18 met 72-44.

Jason Mennen maakt een lay up tegen Black Eagles

Onder 12 werd ongeslagen kampioen van de eerste competitiehelft, waardoor het team in een hogere klasse is ingedeeld. Dat er sterkere tegenstanders in deze poule zitten werd zaterdag duidelijk. De bezoekers van Kimbria uit Maastricht wonnen in Lieshout met 37-66.

Heren 2 speelde tegen de Eindhovense studenten van Tantalus. Met enkele spelers van Onder 18 op de bank werd een mooi duel gespeeld. In de eerste periode kon Heren 2 in het spoor blijven van de bezoekers, maar in het tweede kwart namen de studenten het initiatief. Heren 2 speelde het eigen spel en de jongens van Onder 18 deinsden niet terug voor de fysiekere tegenstanders en konden mooi ervaring opdoen. Lieshout verloor met 42-77.

Het als vierde geplaatste Vrouwen Onder 22 speelde tegen de nummer vijf Black Eagles. In de stand slechts één plek verschil, maar Lieshout is in punten de sterkere partij. Met enkele overwinningen zou Lieshout kunnen aansluiten bij de topteams in de competitie. Kwart na kwart bouwden de Lieshoutse dames de voorsprong uit, waardoor het won met 68-40.

Heren 1 trad thuis aan tegen de studenten van Tantalus uit Eindhoven, die momenteel de tweede plek bezetten. Lieshout staat vierde, maar kijkt omhoog. Tantalus startte goed met 0-6 voorsprong, maar aan het einde van het eerste kwart komt Heren 1 toch met 15-13 voor. In de tweede periode heeft Tantalus weer het beste van het spel. Lieshout geeft veel tweede kansen weg en vergeet te rebounden waardoor het bij rust met 24-29 achter staat. In de derde periode blijft Lieshout op 10 punten achterstand hangen. Met opportunistisch spel lukt het echter om in het vierde kwart weer de aansluiting te vinden. In de laatste minuten komt Lieshout zelfs op 60- 58 voorsprong. Met een score in de laatste seconden sleept Tantalus er een nog verlenging uit. Die verlenging is rommelig waarin de teams elkaar in evenwicht houden. In de laatste minuut pakt Lieshout een voorsprong met een driepunter ‘vanuit de kleedkamer’ door topscorer Tim Vervoort (24 punten). De volgende aanval van Tantalus wordt afgeslagen en na een persoonlijke fout van de bezoekers kan Heren 1 via de vrije worplijn de zwaar bevochten 68-63 overwinning pakken.

Ook Dames 1 speelde tegen Tantalus. Bij winst kon Lieshout enkele plaatsen stijgen in de poule. Met veel teams in degradatiezone zijn alle punten in deze fase belangrijk. Lieshout sloeg in het eerste kwart een gat van 10 punten. Hieruit werd duidelijk zelfvertrouwen geput, want kwart na kwart werd de voorsprong steeds iets verder uitgebreid. De Lieshoutse dames wonnen met 73-48 en stijgen daarmee door het kleine verschil met vier plaatsen naar plek zeven.

Dames 1 wint van Tantalus