Dit weekend kwamen alle teams in actie. Onder 12 speelde als enige een uitwedstrijd. Zij pakte hun eerste overwinning in en tegen Vlijmen. Thuis werden ook werden mooie wedstrijden gespeeld, waarbij Lieshout in de meeste gevallen als winnaar uit de bus kwam.

Onder 14-2 speelde hun eerste wedstrijd van 2023 thuis tegen Vido uit Veldhoven. Een nieuwe competitie en dus geen idee wie het tegen zou krijgen. De tegenstander bleek te beschikken over flink wat lengte. Zaak voor Lieshout om deze spelers bij de basket weg te houden. Aan het begin speelde Lieshout goede aanvallen, maar de ballen wilde nog niet vallen. Met fast breaks kwam Lieshout toch lekker in de wedstrijd. De tegenstander wist hun lengte echter te benutten onder de basket uit gemiste kansen. De bal werd hoog boven de Lieshoutse hoofden weggeplukt en gemakkelijk in het mandje gelegd. In de tweede helft kregen de Lieshoutse spelers de opdracht de bal eerder af te stoppen. Er werden minder afstandsschoten weggegeven, waardoor Vido ook de rebounds niet kon pakken. Bovendien leverde Tijmen van den Broek en Tom Gevers een fysieke strijd om de lange mannen van Vido buiten de bucket te houden. Deze aanpak had effect. Lieshout gaf minder tweede kansen weg en kon zelf op snelheid scoren. Het team won overtuigend met 64-34 door goed teamspel.

Mannen Onder 16 begon goed aan de wedstrijd tegen Akros uit Boxmeer met een 7 tegen 0 run. Daarna werden de bezoekers sterker. Bij rust hadden zij zich naar een 16-23 voorsprong gevochten. In de tweede helft was het opnieuw Lieshout dat op stoom was. Ze bogen de achterstand in enkele minuten om naar een 33-23 voorsprong. Akros antwoordde opnieuw en scoorde eenzelfde reeks waardoor het opnieuw de leiding nam. Beide teams hielden elkaar daarna een tijdje in evenwicht. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam Lieshout moeilijk tot scoren. Akros gooide wel geregeld een bal raak waardoor het de 49-60 overwinning kon pakken. 

Mannen Onder 18 kwam in actie tegen Tracks Parkstad uit Heerlen. De fysiek en atletisch ogende tegenstander leek op voorhand een moeilijke opgave, maar Lieshout maakte in het eerste helft de dienst uit. Het bouwde een voorsprong op van 28-14. De tegenstander gaf zich echter niet gewonnen en waar het in de eerste helft veel ballen miste, werden nu meer ballen raak gegooid. Het vocht zich terug in de wedstrijd en nam halverwege het laatste kwart zelfs een voorsprong. Lieshout had geen rust meer in de aanvallen en door het onrustige spel wisten de bezoekers in de laatste minuten 6 punten uit te lopen. Lieshout knokte voor wat het waard was en kwam nog terug tot twee punten, maar in de hectische slotseconden kon het een 42-44 verlies niet meer voorkomen.

Onder 14-1 speelde tegel Basketball Academie Limburg uit Weert. Het thuisteam zette elke verdedigende rebound om in een fast break, waardoor het flink wist te scoren. BAL speelde rustige en verzorgde hun aanvallen. Hierdoor wisten zij ook regelmatig te scoren, maar ze waren niet opgewassen tegen de snelheid van Lieshout. Vooral Finn Flipsen was overal op het veld te vinden. Hij werd topscorer met 38 punten in de met 92-52 gewonnen wedstrijd.

Heren 2 speelde tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Op papier aan elkaar gewaagde team, maar Lieshout is door blessures en veel vernieuwingen in het team nog zoekende naar vorm. Ook deze wedstrijd bleek de tegenstander sterker. Lieshout speelde wel constant en vrijwel alle spelers wisten op het scoreformulier te komen. Het moest hun meerdere erkennen in de bezoekers uit Rosmalen en verloor met 35-69

Vrouwen Onder 22 nam het op tegen de nummer 2 van de competitie; BC Vlissingen. Op papier een lastige wedstrijd, maar met een flitsende start maakten de Lieshoutse beloften duidelijk dat er voor de tegenstander niet veel te halen viel. Aan het einde van het eerste kwart stond Lieshout al met 30-4 voor. In de opvolgende periodes wist Vlissingen wat meer tot scoren te komen, maar ook Lieshout bleef de ballen raak gooien. Britt Raaijmakers nam met 37 punten een belangrijk deel van de scores voor haar rekening in de 88-44 winst

Heren 1 speelde tegen Tenderfeet uit Heeswijk Dinther. Twee teams die het elkaar altijd lastig weten te maken, maar waar Lieshout meestal als winnaar uit de bus komt. Zo ook deze keer. In het eerste kwart was Tenderfeet de bovenliggende partij. Daarna na Lieshout de overhand. Met een verschil van slechts 2 punten begonnen beide partijen aan de tweede helft. Hierin hielden de teams elkaar in evenwicht tot de helft van het laatste kwart. Lieshout scoorde 10 punten op rij, waarmee een gat was geslagen en de 68-61 overwinning kon worden gepakt.

Dames 1 speelde tegen Valkenswaard Falcons in een strijd voor behoud in de eerste klasse. Onderin de competitie is het erg spannend tussen veel teams met gelijke puntenaantal. Beide teams gingen in het eerste kwart gelijk op. In het tweede kwart namen de bezoekers wat afstand van Lieshout: 22-30 bij rust. Dames 1 bleef rustig en vocht zich in het derde kwart langszij. Mede door een goede verdediging en een reeks scores van Floor Welten werd de tegenstander het nakijken gegeven. Lieshout won met 51-44.

Zondag bezocht Onder 12 Vlijmscherp in Vlijmen. Beide teams hadden deze competitiehelft nog niet gewonnen en waren zeer gemotiveerd. Lieshout sloeg in de eerste periodes een gat van 4-16, maar in de vijfde periode had het thuisteam de stand weer gelijk getrokken: 31-31. Lieshout moest weer aan de bak en wist weer een klein gaatje te slaan. Dit verschil werd behouden tot het einde, waardoor Onder 12 won met 41-46.