U12 vs Falcons 41-79

Zaterdag kwamen de meeste teams van BC Lieshout thuis in actie. Als eerste was het de beurt aan Onder 12, dat het opnam tegen Falcons uit Valkenswaard. Pas in de tweede periode kwam Lieshout aan hun eerste score toe. De bezoekers hadden in de eerste periode al een voorsprong van 0-12 op het bord weten te zetten. De verdediging van de bezoekers was stug, waardoor Lieshout moeite had om tot de basket te komen. Falcons creëerde gemakkelijk kansen en wist deze ook vaak af te maken, waardoor Lieshout geen kans maakte op een overwinning en verloor met 41-79.

MU16 vs Heeze 59-37

Mannen Onder 16 speelde tegen B.C. Heeze. Na een gelijkopgaand eerste kwart nam Lieshout aan het einde van de tweede periode een voorsprong van 30-20. Direct bij ingang van de tweede helft werd deze voorsprong uitgebouwd naar 42-20. In de laatste periode hielden de teams weer wat meer in balans, maar de opgebouwde voorsprong werd behouden. Lieshout won met 59-37.

U14-2 vs Achilles 91-45

Onder 14-2 nam het op tegen Achilles uit Nuenen. In het eerste kwart was Lieshout nog niet wakker. Het liet te veel makkelijke scores van de bezoekers toe en gooide zelf veel ballen mis. Hierdoor ging het eerste kwart vrij gelijk op. In het tweede kwart begon het al iets beter te lopen. Lieshout nam al snel een voorsprong van 13 punten. Toch wisten enkele spelers van Achilles de basket nog altijd gemakkelijk te vinden door slim uitgespeelde pick en roll situaties. In de tweede helft werd er een oplossing gevonden voor deze dreiging door de guard van de bezoekers verdedigend anders aan te pakken. Hierdoor kwam Achilles moeilijker aan scoren toe terwijl het bij Lieshout echt begon te lopen, mede door een sterk spelende Mayke Rooijackers (18 punten). Met een voorsprong van 69-40 begonnen de teams aan het laatste kwart. Door de ruime voorsprong kon Lieshout een nieuw aanvalsspel oefenen. Hieruit kwamen veel vrije kansen waardoor de voorsprong kon worden uitgebouwd naar een 91-45 overwinning.

MU18 vs Achilles 76-38

Mannen Onder 18 nam het eveneens op tegen Achilles. Al in het eerste kwart maakte Lieshout duidelijk dat er niets te halen viel voor de bezoekers. Het thuisteam nam een 16-4 voorsprong. In het tweede kwart wist Achilles de basket wat vaker te vinden waardoor er gerust kon gaan worden met een 31-19 stand. In het derde en vierde kwart bouwde Lieshout weer verder aan de score. Het liep steeds verder uit tot een uiteindelijke overwinning van 76-38.

U14-1 vs Almonte 46-70

Onder 14-1 nam het op tegen het nog ongeslagen Almonte uit Eindhoven. De vorige ontmoeting wist Lieshout nog best aan te haken bij de koploper en dus ging het uit van een flink strijd. Het werd een fysieke wedstrijd. Lieshout ging bij rust met één punt aan de leiding, maar aan het begin van de tweede helft raakte spelverdeler Joep van Offeren geblesseerd. Lieshout had daarna moeite met het opbrengen van de bal. In het tweede kwart bouwde Almonte een voorsprong van 10 punten op. Lieshout kon geen vuist meer maken en moest toezien hoe de bezoekers de marge verder vergrootte. Lieshout verloor met 46-70. Sven Beckers was met 34 punten, waarvan 9 driepunters topscorer aan Lieshoutse zijde.

HS2 vs Yellow Sox 48-56

Heren 2 nam het op tegen Yellow Sox uit Bakel. Na het eerste kwart keek Lieshout tegen een kleine achterstand aan. Dit verschil van 5 punten bleef tot aan de rust in stand. In het derde kwart wisten de bezoeker het gat te vergroten naar 10 punten en zelfs tot 15 punten in het laatste kwart. Maar Lieshout knokte voor wat het waard was en wist het verschil terug te dringen tot acht punten. Meer zat er helaas niet in waardoor Lieshout verloor met 48-56.

DS1 vs Attacus 67-51

Dames 1 kent een sterke periode. De laatste weken werden overwinningen geboekt tegen teams die hoog in de ranglijst staan. Zaterdag kwam nummer twee Attacus uit Veghel op bezoek. Lieshout nam brutaal een 14-6 leiding in het eerste kwart, maar de bezoekers wisten de schade te herstellen tot 16-17. In het tweede kwart was het opnieuw Lieshout dat beter speelde en nu de opgebouwde voorsprong wist te behouden. Het begon met een 36-25 voorsprong aan de tweede helft. In dit kwart maakte Lieshout het verschil. De voorsprong werd uitgebouwd naar 20 punten, welke in het laatste kwart moest worden bewaakt. Dart lukte. Attacus wist de marge te verkleinen tot 10 punten, maar de Lieshoutse dames lieten de overwinning niet meer in gevaar komen. Met een eindspurt werd de wedstrijd gewonnen met 67-51.