Op zaterdag 3 juni reisde een deel van het U12 team af naar Henri Chapelle, dicht bij Luik, voor een internationaal basketbaltoernooi. We moesten op tijd vertrekken want om 10 uur stond de eerste wedstrijd gepland tegen de meiden van Musel Pikes uit Luxemburg. De meiden kwamen in de eerste helft op een kleine voorsprong. Onze jongens uit Lieshout konden voorkomen dat de voorsprong verder uitliep maar konden het niet omdraaien naar winst. Tussen we wedstrijden konden we buiten lekker vrij basketballen of kijken naar de andere teams moesten spelen. We zagen dat het niveau op dit toernooi erg hoog lag.

Bij de tweede wedstrijd tegen RBB Gembloux leek in het begin dat we een kans maakten. Met mooie scoren aan beide kanten was het een leuke wedstrijd om te zien. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat RBB Gembloux beter samen werkte en hierdoor meer kansen creëerden. Ook deze wedstrijd verloren we.  In de derde wedstrijd mochten we tegen het Duitse TuS Zulpich. Een wedstrijd waarin opnieuw het begin gelijk op ging maar naarmate de wedstrijd vorderde duidelijk werd dat de Duitsers door beter teamwork meer kansen creëerden die resulteerden in winst. De laatste wedstrijd tegen Cosmo Genk BBC begon BC Lieshout sterk met 10 punten voorsprong. Genk beet zich terug in de wedstrijd. Helaas had BC Lieshout maar 2 spelers op de bank. Tegen het einde van deze laatste wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe. Genk kon uitlopen en ging er met de winst vandoor. Ondanks de uitslagen was het een erg leuke en leerzame dag met een kijkje in het basketbal op hoger niveau. De jongens van BC Lieshout hebben de andere teams enorm hard laten werken en konden met opgeheven hoofd naar huis.