De teams van Basketball Club Lieshout zijn drie weken geleden gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Dit weekend stonden de eerste wedstrijden al op het programma, waarvoor alle teams op bezoek moesten bij hun tegenstanders.

Gemengd Onder 12 speelde in Berlicum tegen Springfield. In de eerste helft speelde de benjamins van Lieshout nog wat onwennig. De tegenstander wist daar gebruik van te maken en had bij rust een voorsprong van 23-5. In de tweede helft beten de bezoekers van zich af. Aan de hand van topscorer Matthijs Rooijakkers wist Lieshout de basket vaker onder vuur te nemen. Een verlies kon echter niet meer worden voorkomen. Lieshout toonde veerkracht, maar verloor met 47-20.

Daarna was het ook in Belicum de beurt aan Onder 14. Lieshout had het vizier nog niet op scherp. Veel ballen rolden uit de ring, waardoor het thuisteam een voorsprong van 26-16 had bij rust. In de tweede helft besloot Lieshout de basket aan te vallen, waardoor het vaker op de vrijeworplijn kwam. Desondanks had het team moeite om de topscorer van het thuisteam te stoppen, waardoor Lieshout verloor met 65-44.

Hugo Kersten gaat voor een lay up

Onder 16-2 speelde in Rosmalen tegen Black Eagles. Met een zone press werd het thuisteam direct verrast en al op een 6-26 achterstand gezet. Vanaf het tweede kwart hielden beide teams elkaar in lang balans, waardoor het verschil op 20 punten bleef staan. Aan het einde van het derde en in het vierde kwart wist Lieshout de voorsprong wat verder uit te breiden. Het won eenvoudig met 51-85.

Het Lieshoutse Mannen Onder 18 moest even wakker worden geschud in Eindhoven tegen Almonte. Na een 6-0 run van de Eindhovenaren wist Lieshout aan het einde van het kwart een kleine 9-11 voorsprong te nemen. Daarna waren het de bezoekers die de overhand hadden. Na drie kwarten stond het met 25-47 voor en in het vierde gaven zij Almonte het nakijken door uit te lopen naar een 27-79 winst.

Op zondag reisde Heren 2 af naar Nederweert voor een wedstrijd tegen Jumping Giants. Heren 2 beschikt dit seizoen over wat meer ervaren spelers dan vorig seizoen. En dat resulteerde in een gelijkopgaande strijd in de eerste drie periodes. In het laatste kwart wist het thuisteam echter een gat te slaan dat Lieshout niet meer wist dicht te lopen. Lieshout verloor met 66-55.

Heren 1 speelde in Kerkrade tegen Titans. Lieshout had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar Titans wist de marge steeds klein te houden. Met een 28-34 voorsprong na het derde kwart was het zaak voor Lieshout om niet te verslappen. En dat deed het ook niet. Direct in het vierde kwart nam Lieshout een ruimere voorsprong door 3 scores op rij van Stijn Potting. De gasten wisten de marge rond 10 punten te houden in deze fase, waardoor Heren 1 won met 36-47.

Dames 1 kwam goed uit de startblokken tegen Oirschot. Het nam direct een 0-9 voorsprong en liep in het eerste kwart uit naar een ruime 9-23 voorsprong. Daarna hielden beide partijen elkaar scorend in evenwicht, maar het gat werd nooit kleiner dan 14 punten in het voordeel van de Lieshoutse dames. Het won met 55-72.

Sarah Welten legt aan voor een driepunter onder druk