Afgelopen zaterdag stond het eerste thuisweekend van het seizoen ‘23/’24 op het programma. Alle teams kwamen in actie en behoorlijk succesvol ook! Daarnaast werd door de activiteitencommissie leuke en lekkere verrassing verzorgd. Na elke wedstrijd konden alle spelers in de kantine terecht voor een portie snacks en iets te drinken. Ook waren er enkele leuke spellen opgezet. Daardoor was het de hele dag een gezellige drukte in de kantine.

Gemengd Onder 12 nam het op tegen OBC uit Oss. Een tegenstander met duidelijk meer ervaring. Na drie periodes had Lieshout één score weten te maken, waar de bezoekers al 38 punten op het bord hadden gezet. Lieshout besloot de schouders eronder te zetten en wist vanaf de vierde periode vaker te scoren. Met 14 punten van Florens Reumerman, kwam Lieshout tot 20 punten, maar de duidelijk sterkere tegenstander wist met 20-79 te winnen.  

Onder 14 speelde daarna tegen E.B.C.G. uit Geldrop. Lieshout speelde vanaf het begin goed samen, wat resulteerde in veel fast breaks. De eerste 10 punten van Lieshout waren over vijf spelers verdeeld. Ish Kempe legde de meest dreigende speler van de bezoekers aan banden, waardoor Lieshout kwart na kwart kon uitlopen. Met vier spelers in de dubbele cijfers, maar bovenal een teamprestatie, werd de wedstrijd met 64-36 gewonnen.

Onder 14 luistert naar instructies van de coaches

Mannen Onder 16-1 speelde eveneens tegen E.B.C.G. In het begin van het eerste kwart nam Lieshout al een voorsprong van 20-6. Daarna kwamen de bezoekers meer op stoom en wisten zij het verschil binnen 10 punten te houden tot aan het vierde kwart. Lieshout bouwde de voorsprong uit naar 13 punten, waardoor de wedstrijd gewonnen was. Met enkele scores op rij van de bezoekers, kwamen zij nog terug tot 5 punten. De overwinning voor Lieshout kwam echter niet meer in gevaar: 65-60. 

Gemengd Onder 16-2 begon met een full court press tegen BV Rush uit Uden. De tegenstander was overdonderd door de hoge druk en moest toelaten dat Lieshout een 23-0 voorsprong nam. De bezoekers besloten een zone verdediging neer te zetten, waardoor de storm van Lieshout iets kwam te liggen. Bij rust was het 41-20. In het derde kwart zette Lieshout weer aan en nam verder afstand. Met 40 punten verschil was de wedstrijd gespeeld en werd uiteindelijk gewonnen met 75-44.

David Renders op kansrijke positie onder de basket

Mannen Onder 18 nam het op tegen  BC Bladel. Lieshout speelde geconcentreerd en had de tegenstander al bij rust gedubbeld: 61-29. Ook in de tweede helft was Lieshout duidelijk de bovenliggende partij. Met 28 punten van Sven Beckers, 25 punten van Jason Mennen en 24 punten van Sjoerd Bast won Lieshout overtuigend met 102-53.

Daan van Aspert laat zijn tegenstander kansloos

Ook Heren 2 kreeg bezoek van E.B.C.G. Lieshout miste enkele geblesseerde spelers en had de handen vol aan de fysiek sterke tegenstander. In de eerste minuten ging de strijd nog gelijk op, maar in het tweede kwart liepen de bezoekers uit naar 13-38. Lieshout moest hard vechten om bij te blijven. E.B.C.G. wist telkens een sprint te maken, waardoor het gat steeds groter werd. Lieshout verloor met 37-90.

Heren 1 speelde tegen Jumping Giants uit Nederweert. Een fysieke wedstrijd, waar door beide partijen op werklust werd gebasketbald. Bij rust had Heren 1 een voorsprong van 30-23. Ook de tweede helft was een staaltje vechtbasketball van beide kanten. Stijn Potting (14 punten) en Jordy Dols (18 punten) wisten zowel aanvallend als verdedigend hun stempel te drukken op de met 55-41 gewonnen wedstrijd.

Jason Mennen houdt overzicht

Dames 1 kreeg bezoek van West Brabant Giants uit Bergen op Zoom. In de eerste twee kwarten was het stuivertje-wisselen tussen beide ploegen. In het derde kwart nam Lieshout het initiatief. Met goed teamspel werd een voorsprong van 49-37 opgebouwd. In het laatste kwart lieten de dames de overwinning niet meer in gevaar komen. Met scores verdeeld over het hele team, won Lieshoutse met 76-53.

Desi Aalders neemt basket onder vuur