Op donderdag 28 september werd de Algemene Ledenvergadering gehouden. De aanwezige leden kregen van elke commissie een terugblik op het afgelopen seizoen en een vooruitblik naar dit seizoen. Buiten de leuke activiteiten die er op de planning staan, de goede financiële situatie van de club, stond er nog een hoogtepunt op de agenda.

Erelid Martin Prinsen nam het woord. Hij had naar eigen zeggen ‘een opdracht’ van voorzitter Teun ontvangen. ‘Om met een plan te komen voor meer binding van ereleden in onze vereniging’. Het bleek de inleiding naar de benoeming van Thijs van den Berg tot erelid, vanwege zijn jarenlange inzet voor de club.

Thijs behaalde als jeugdspeler met zijn aspiranten team het kampioenschap in het seizoen 1998-1999. Hij ontwikkelde zich verder als speler en kreeg in 2004 van Peter Vervoort de kans om mee te spelen met Heren 1.

Niet alleen als speler, maar ook als bestuurslid kon de club vanaf 2004 op Thijs rekenen. Hij bouwde in verschillende bestuurssamenstellingen een enorme bak aan kennis en ervaring op als bestuurslid. Nooit op de voorgrond, dat hoefde van hem niet zo nodig. Als spin in het web heeft Thijs verschillende bestuursfuncties voor onze club bekleed. Het langst als wedstrijdsecretaris, maar ook als verantwoordelijke voor de zaalwachtschema’s en hij was zelfs even penningmeester. Daar waar een gat viel, stapte Thijs in. Zelfs met een opgroeiend gezin, een volledige verbouwing van zijn woning in Beek en Donk en onlangs naast de bouw van een nieuw huis in Lieshout.

Door het besef dat een club alleen kan bestaan door er zelf aan bij te dragen, is Thijs altijd een voorbeeld geweest voor anderen. Reden genoeg om hem te benoemen tot erelid. Hij werd door enkele ereleden persoonlijk welkom geheten in het gilde, wat voor hemzelf als een volledige verrassing kwam.

Gefeliciteerd Thijs. Dank je wel voor al je inzet in de afgelopen decennia en je nog altijd actieve betrokkenheid bij onze club!

Erelid Martin Prinsen (links) feliciteert Thijs van den Berg met zijn benoeming tot erelid