Dit weekend werden er vijf uitwedstrijden gespeeld door Basketball Club Lieshout. Zaterdag ging Onder 16-2 op bezoek bij EVBV Octopus in Vught. De thuisploeg speelde een 2-1-2 zone verdediging, die vooral met afstandsschoten moest worden gebroken. En dat gebeurde. Lieshout schoot met scherp en nam direct de leiding. Vooral vanachter de driepuntslijn werd veel geraakt. Het team schoot, onder aanvoering van Mayke Rooijackers, maar liefst 10 driepunters raak. In de laatste fase van de wedstrijd leek het nog even spannend te worden, omdat Octopus terug wist te komen tot vier punten. Maar na een driepunter van Mayke en 3 rake vrije worpen van Sennen Munsters kon Lieshout weer uitlopen en een 52-64 winst pakken.

Onder 12 speelde in Veghel tegen Attacus. Thuis wist Lieshout hiervan te winnen met drie punten verschil. Het leek dus een spannende wedstrijd te kunnen worden, maar de tegenstander was ditmaal te sterk. Al vroeg in de wedstrijd keek Lieshout tegen een 18-2 achterstand aan. In de laatste periode voor rust kan Lieshout wat terugdoen, waarin het 27-10 werd. Ook in de tweede helft was Attacus de bovenliggende partij. Lieshout verloor met 55-24.

Mannen Onder 18 ging op bezoek bij E.B.C.G. in Geldrop. Na een pijnlijke nederlaag vorige week was het team gebrand op herstel. In de eerste minuten had het thuisteam het initiatief, maar gaandeweg de periode nam Lieshout het over. Naar de rust toe werd een voorsprong gebouwd van 18-37. Direct na rust liep Lieshout uit, met 16 punten op rij zonder een score tegen te krijgen. Met een voorsprong van 35 punten was de wedstrijd gespeeld en kon Lieshout in het laatste kwart uitlopen naar een ruime 35-88 overwinning. Sven Beckers werd topscorer met 25 punten.

Cas van Uden (Mannen Onder 18) met een sterke rebound

Op zondag kwam Onder 14 in actie tegen Achilles uit Nuenen. Een ‘uitwedstrijd’ die gespeeld werd in de eigen vertrouwde sporthal De Klumper. Lieshout is nog volop in de race voor het kampioenschap en moest dan ook geen moeite hebben met de als laatste geplaatste tegenstander. En dat bleek ook zo. Lieshout nam direct het initiatief en had bij rust een voorsprong van 7-42 te pakken. Ook na rust denderde Lieshout door. De tegenstander wist de basket ook iets vaker te vinden wat resulteerde in een 22-82 eindstand in het voordeel van Lieshout. Bijna alle spelers wisten hun puntjes mee te pakken. Ryan van den Broek was topscorer met 22 punten.

Dames 1 reisde af naar Maastricht voor een duel tegen koploper Maastricht Knights. Het thuisteam nam al snel de leiding. Na het eerste kwart hadden zij een 26-10 voorsprong. Lieshout wist het gat daarna niet verder op te laten lopen. Met een stand van 55-42 in het laatste kwart leek de wedstrijd gespeeld, maar Lieshout leek nog even te kunnen stunten. Mede door een reeks scores van Britt Raaijmakers (20 punten) werd het verschil teruggebracht tot slechts vier punten. Deze krachtsinspanning eiste zijn tol, waardoor het thuisteam de controle terug kon pakken. Lieshout verloor met 69-59, maar staat nog altijd op de tweede plek.

Dames 1 in de verdediging tegen Maastricht Knights