Onder 12 had het lastig tegen koploper Achilles uit Nuenen. Niet vreemd gezien de stand, waar Lieshout de laatste plaats bezet. Na een eerste score van Lieshout waren het de bezoekers die domineerden. Met een ruststand van 7-41 was de wedstrijd al gespeeld. Lieshout kwam in de tweede helft nog enkele keren tot scoren, maar de bezoekers waren duidelijk te sterk. Lieshout verloor met 12-78.

Matthijs Rooijackers probeert tegenstander van scoren te beletten

Onder 14 nam het op tegen de gehavende Valkenswaard Falcons. Lieshout zit in een goede fase en is nog altijd in de strijd om de eerste plaats. Het werd de bezoekers al snel duidelijk dat er niets te halen viel. Lieshout miste in de eerste minuten enkele goede kansen, maar kwam daarna op stoom. Het gaf geen kans weg en had bij rust een voorsprong van 47-2. In de tweede helft werd de score, mede door een full court press nog verder opgehoogd. Lieshout kwam door de pressie wel in foutenlast. Daardoor konden de bezoekers vanaf de vrijeworplijn enkele scores noteren. Maar met 6 spelers in de dubbele cijfers walste Lieshout met 110-13 over de tegenstander heen.

Ondanks ruime voorsprong toch aanwijzingen voor Onder 14

Onder 18 speelde tegen Oirschot. Een strijd tussen de nummer één en de nummer drie van de competitie. Lieshout voert de ranglijst aan en ruikt het kampioenschap. Door winst op Oirschot kon een goede stap in die richting worden gezet. Lieshout was op een missie en liep in het eerste kwart uit naar een 24-7 voorsprong. Bij rust had het de voorsprong naar 40-12 vergroot. Lieshout was duidelijk de bovenliggende partij en won onder aanvoering van Sven Beckers (26 punten) en Jason Mennen (20 punten) met 76-29. Met nog twee wedstrijden op het programma is het kampioenschap binnen handbereik.

Sjoerd Bast legt aan voor twee punten

Onder 16-1 kreeg Achilles uit Nuenen op bezoek. In een sportieve eerste helft was Lieshout duidelijk de sterkste. Bij rust had het thuisteam een voorsprong van 39-6. Na rust hadden de bezoekers een andere tactiek , waardoor het vaker tot scoren kwam. Maar ondanks deze omzetting kwam de opgebouwde voorsprong niet meer in gevaar. Lieshout won overtuigend met 68-33, in een wedstrijd waar alle spelers hun puntjes meepakten.

Tim van Lieshout creëert een kans, omringd door tegenstanders

Heren 2 kreeg nummer twee, Yellow Sox uit Bakel, op bezoek. Lieshout won nog niet dit seizoen, maar het spel wordt steeds beter. Deze wedstrijd werd al snel duidelijk waartoe Lieshout in staat is wanneer het team compleet is. Bij rust had het een 27-8 voorsprong en duidelijk het beste van het spel. In het derde kwart werd het gat vergroot naar 46-17. Yellow Sox was niet bij machte Lieshout af te stoppen, al wist het de schade in het laatste kwart te beperken. Lieshout pakte een overtuigende eerste overwinning van 60-32 en lijkt de weg naar boven te hebben gevonden.

Lalith Henkelman scoort een layup tegen Yellow Sox

Heren 1, tweede in de competitie, speelde tegen nummer één Heeze. In het vorige onderlinge duel was Heeze te sterk voor een incompleet Lieshout. Ditmaal was Heren 1 wel compleet. Heeze kwam flitsend uit de startblokken en leek al direct een flink verschil op het bord te zetten, maar Lieshout herstelde. Bij rust was het 37-43 voor de bezoekers. Halverwege het derde kwart kwam Lieshout langszij. Bij een stand van 55-54 waren het toch weer de bezoekers die een gaatje sloegen. In het vierde kwart liep het verschil zelfs op tot 15 punten, maar opnieuw wist Lieshout terug te komen. Mede door gemiste vrije worpen van de van Heeze kwam Lieshout terug tot zes punten, maar het verschil was te groot voor Lieshout om de pot te kunnen pakken. Het verloor met 73-80.

Dames 1 nam het op tegen Valkenswaard Falcons in een strijd in de top. De wedstrijd ging van begin tot eind gelijk op. Bij een stand van 43-43 aan het einde van het laatste kwart, wisten de bezoekers de winst uit Lieshout mee te slepen. Met twee scores in de laatste fase pakte Falcons een 43-47 winst.