Een werkgroep, bestaande uit enkele leden van onze club en de werkgroep Speelpark Nieuwenhof, heeft het voor elkaar gekregen om een eerste professionele 3×3 court in Laarbeek te realiseren. Dat is een half basketbalveld met één basket. Daarmee is Speelpark Nieuwenhof in Lieshout een speelveld rijker en de eerste locatie met een dergelijk professioneel veld in Laarbeek en zelfs daarbuiten.

Afgelopen zomer werd er al een betonvloer gestort, mede mogelijk gemaakt door Bouwcenter Swinkels. Op dit fundament is nu de professionele sportvloer en basket van Scheldesport aangebracht. De realisatie van de vloer liet even op zich wachten door het aanbrengen van de belijning, teksten en het logo van Basketball Club Lieshout. In overleg met de buurt en de club werd besloten om het leggen van de vloer over de jaarwisseling heen te tillen, om eventuele schade door vuurwerk te voorkomen.

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver en werd de basket geplaatst. Een dag later hield een team van vrijwilligers uit de buurt en van onze club zich bezig met het leggen van de vloer. Het veld heeft qua breedte de afmetingen van een officieel 3×3 veld, maar is iets minder diep dan een professioneel veld. Desondanks is het een groot veld, dat alle andere velden in Laarbeek overtreft. Hopelijk wordt het de nieuwe plek voor onze leden, maar ook kinderen en jongeren in de buurt om samen van onze sport te genieten.

Het veld kan direct in gebruik worden genomen. Aan een feestelijke opening in het voorjaar wordt gewerkt, waarbij de hulp wordt ingeschakeld is ingeroepen van de Nederlandse Basketball Bond. Ook willen we als club in de zomermaanden activiteiten te organiseren op dit veld.