De basketbalcompetities zijn herstart. Dit weekend speelden de teams van Basketball Club Lieshout hun eerste wedstrijden van 2024. De jeugdteams kwamen in hun nieuwe poules in actie en de seniorenteams hervatten hun competities.

Onder 14 speelde in Schijndel. Lieshout is door een goede eerste competitiehelft ingedeeld in een hogere klasse. Het team miste enkele spelers en had moeite met scoren. De tegenstander wist daarvan te profiteren en had bij rust een 24-16 voorsprong. Omdat een overwinning er niet in zat, besloot coach Jaap van den Broek om in de tweede helft enkele spelpatronen te oefenen. Dit liep ook niet helemaal naar wens, waardoor BV Schijndel verder kon uitlopen. Ish Kempe en topscorer Tijmen van den Broek (14 punten) wisten in het laatste kwart nog een paar mooie acties te maken. Schijndel was beter, maar de 63-26 nederlaag voor Lieshout was te geflatteerd voor het daadwerkelijke verschil. Lieshout zal duidelijk een tandje bij moeten zetten de komende wedstrijden.

Ook Onder 16-1 kwam, met slechts zes spelers, in actie in Schijndel. Lieshout nam initiatief en had bij rust een comfortabele 14-27 voorsprong. In de tweede helft speelde BV Schijndel meer fysiek. Lieshout liet zich een beetje intimideren, waardoor het thuisteam in het laatste kwart een 42-41 voorsprong wist te pakken. Lieshout rechtte de rug en pakte met drie scores op rij een krappe 44-47 overwinning.

Mannen Onder 18 ging op bezoek bij Barons in Breda. Na een gelijkopgaand eerste kwart, nam Lieshout in het tweede kwart snel een 14-26 voorsprong. Barons knokte zich terug en beperkte de schade tot 27-35 bij rust. In het derde kwart nam Lieshout wederom een flinke voorsprong. Het liep uit naar 17 punten, maar opnieuw wist Barons terug te komen tot 46-54. In een spannend laatste kwart wist Lieshout het hoofd erbij te houden en een 63-66 overwinning te pakken. Sven Beckers scoorde 28 punten, waarvan 15 uit driepunters.

Heren 2 speelde thuis tegen Giants Nederweert. Na een moeizame seizoensstart begint het Lieshoutse team goed te draaien. Na gelijkopgaande eerste minuten, was het Lieshout dat met goed spel afstand wist te nemen. Bij rust was het 30-23. In de tweede helft bouwde Lieshout de voorsprong kwart voor kwart uit. Mede door 16 punten van topscorer Thijs van den Berg won Lieshout overtuigend met 70-48.

Dames 1 kwam thuis in actie tegen Oirschot. Lieshout nam direct afstand, maar Oirschot vocht terug. Na het eerste kwart had Dames 1 een 23-18 voorsprong. Bij rust was de voorsprong opgelopen naar 43-28. Ook in de tweede helft wist Lieshout kwart na kwart de voorsprong uit te bouwen tot een 72-52 winst. Sarah Welten werd topscorer met 15 punten.

Roos Moonen (Dames 1) neemt een vrije worp tegen Oirschot

Op zondag reisde Onder 16-2 naar Weert voor een duel tegen BAL. Lieshout had het lastig met het fysieke spel van de tegenstanders en werd daardoor onzeker. Toch wist het na een snelle 12-4 achterstand aan te haken. Bij rust was het 25-18. Ook in het derde kwart bleef het verschil slechts 7 punten, maar in de laatste periode wisten de Weertenaren uit te lopen naar een 49-31 overwinning.