Afgelopen weekend stond er een reeks thuiswedstrijden op het programma van Basketball Club Lieshout. Onder 12 speelde hun eerste wedstrijd van deze seizoenshelft tegen Pioniers uit Deurne. In de eerste periode waren het de bezoekers die de leiding namen. Zij namen een 6-10 voorsprong, maar daarna antwoordde Lieshout. En hoe! Jules van Herwijnen (22 punten) en Florens Reumerman (24 punten) waren niet te stoppen. Zij scoorden aan de lopende band en wisten Lieshout de rust in te loodsen met een 38-23 voorsprong. De opgebouwde voorsprong bleef overeind in de tweede helft, waardoor Onder 12 een goede start heeft gemaakt in deze nieuwe competitie.

Onder 14 kwam in actie tegen het sterke E.B.C.G. uit Geldrop. De fysieke start van de bezoekers maakte indruk op Lieshout, dat even moest bijschakelen om in de wedstrijd te blijven. Het lukte enigszins om aansluiting te vinden, maar na een stand van 8-16 bij het begin van de tweede periode, was het toch weer E.B.C.G. dat domineerde. Het liep uit naar een 16-46 voorsprong bij rust. In het derde kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Lieshout kende een goede periode en scoorde een reeks punten op rij. Desondanks bleef het verschil van 30 punten op het scorebord staan. Dit verschil werd in het laatste kwart verder vergroot. Lieshout verloor met 38-87 van een sterke, complete tegenstander in een leerzaam duel.

Mannen Onder 16-1 nam het op tegen Ardito uit Zaltbommel. Een gelijkopgaand eerste kwart eindigde in 11-11. In het tweede kwart kwam Lieshout bijna niet tot scoren en namen de bezoekers een kleine voorsprong van 13-17. Aan het begin van de tweede helft verkleinde Lieshout de achterstand tot twee punten door een reeks scores van Marijn Sanders (22 punten in totaal), maar Ardito herstelde zich. Met een achterstand van 8 punten was alles nog mogelijk. Onder 18 vocht zich in het laatste kwart terug tot één punt: 31-32. Maar het was alleen Ardito dat de laatste minuten van de wedstrijd wist te scoren en uitliep naar een 31-41 overwinning.

Mannen Onder 18 speelde tegen EBBC uit Den Bosch. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd. Via een 12-12 stand na het eerste kwart en een 26-23 stand na het tweede kon Lieshout met deze kleine voorsprong gaan rusten. Na rust pakten de bezoekers het initiatief en leken even weg te lopen bij Lieshout, maar het thuisteam wist te herstellen. Met een 40-41 stand werd aan het laatste kwart begonnen. Hierin was het stuivertje wisselen, maar met een goede eindspurt was het Lieshout dat de overwinning wist te pakken met 62-58.

Heren 2 kwam in actie tegen BC Bumpers uit Sittard. Na een gelijkwaardig eerste kwart nam Lieshout in de tweede periode een kleine voorsprong van 36-31. Na rust bouwde Lieshout de voorsprong elke kwart een beetje uit waardoor het won met 69-57. De scores waren goed verdeeld onder de spelers, maar met 14 punten behoorde jeugdspeler Sven Beckers bij de topscorers in deze wedstrijd.

Heren 1 kreeg Achilles uit Nuenen op bezoek. Via een 16-16 stand na het eerste kwart had Lieshout bij rust een voorsprong van 34-28 te pakken. In de tweede helft was Lieshout duidelijk beter dan de tegenstander en liep het uit naar een overtuigende overwinning van 80-56. Alle spelers wisten hun punten mee te pakken, waarbij Jordy Dols, Tim Vervoort (beide 16 punten) en Freek Prinsen (14 punten) een flink aandeel in de winst pakten. Domper voor het team was het uitvallen van Harm Steegs. Hij brak in het duel zijn pink en zal een tijdje uit de running zijn.
Dames 1 kwam in actie tegen OBC Oss.Vooral door het missen van kansen had Lieshout het moeilijk. De tegenstanders profiteerden en hadden bij rust een 21-32 voorsprong. Lieshout bleef kansen missen en bij de tegenstander leek ieder schot te vallen.  Met een full court press en via fast breaks na rebounds wist Lieshout in het derde kwart een mooie spurt te maken. Het verkleinde een achterstand van 14 punten tot drie punten. Met twee driepunters op rij wist Oss toch weer een gat te slaan. Lieshout knokte tot het einde, maar bleef pech hebben in de afronding, waardoor het de wedstrijd met 51-59 aan OBC moest laten.