Na de carnavalsvakantie kwamen de teams van Basketball Club Lieshout thuis weer in actie. Onder 12 kon zich twee periodes meten met de tegenstander, Attacus uit Veghel. Maar vanaf de derde periode hadden de bezoekers de overhand. Het had bij rust een voorsprong van 17-35. Lieshout gaf zich echter niet gewonnen en wist het gat te consolideren. Het verloor uiteindelijk toch met 39-61. Jules van Herwijnen werd topscorer met 16 punten.

Onder 14 speelde een goede eerste periode tegen topploeg Falcons uit Valkenswaard. In de tweede periode liepen de bezoekers uit naar een 27-36 voorsprong. Lieshout knokte zich in het derde kwart weer terug in de wedstrijd en verkleinde het verschil. De inhaalrace werd in het laatste kwart doorgezet en Lieshout kwam zelfs met één punt voor. In een spannende eindfase waren het toch de bezoekers die iets zorgvuldiger omgingen met de kansen. Lieshout verloor met 47-53, maar mag trots zijn op het getoonde teamspel en de veerkracht in een spannende wedstrijd.

Onder 16-2 speelde wist het koploper Kimbria uit Maastricht in het eerste kwart moeilijk te maken. Bij een 10-16 stand was het echter Kimbria dat de gaskraan open draaide. Het zette flink druk op het thuisteam, waardoor Lieshout nauwelijks nog tot scoren kwam. Via een 17-32 ruststand liepen de bezoekers uit naar een ruime 22-72 overwinning, ondanks de vechtlust van Stef, Biek en Brendan.

Bijschrift foto: Biek van Hooff met een hookshot tegen koploper Kimbria

Onder 18 speelde tegen Den Dungk. De teams waren aan elkaar gewaagd. In de eerste drie kwarten leek er voor beide partijen wel een moment om uit te lopen, maar telkens werd de stand weer gelijk getrokken. In het laatste kwart waren het de bezoekers die de wedstrijd controleerden. Bij een stand van 44-45, namen zij afstand van Lieshout en wonnen zij met 50-65.

Heren 2 startte sterk tegen Achilles uit Nuenen en nam een 10-0 voorsprong. De bezoekers kwamen daarna op dreef. Na het eerste kwart stond het 18-18. Ook in het tweede kwart hielden de teams elkaar in evenwicht, al wisten de bezoekers met een kleine 31-35 voorsprong de rust te bereiken. In de tweede helft was het Achilles dat de overhand nam. Via een 41-59 voorsprong in het derde kwart werd de wedstrijd door Lieshout met 50-75 verloren.

Bijschrift foto: Maarten Vervoort neemt de basket van Achilles onder vuur

Heren 1 speelde tegen de directe concurrent om de tweede plek, Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther. Dat de teams niet veel voor elkaar onderdoen, bleek uit de 25-25 ruststand. Ook in de tweede helft bleven de verschillen klein. De bezoekers hadden daarin wel steeds een klein puntenvoordeel. Lieshout verloor uiteindelijk met 35-47, maar blijft wel tweede in de competitie. Dames 1 nam het op tegen de studentes van Tantalus uit Eindhoven. Lieshout had na het eerste kwart een voorsprong van 17-13, maar Tantalus leek in de tweede kwart langszij te komen. Lieshout wist met een 31-24 voorsprong de rust te bereiken. In de tweede helft kon Lieshout de tegenstander lang van scoren beletten. Het kon, mede via scores van Lisa de Groot, uitlopen naar een 65-48 overwinning.