Onder 14 opende het thuisweekend van Basketball Club Lieshout in een duel tegen Akros uit Boxmeer. Na drie gelijkopgaande periodes, was het Lieshout dat het initiatief nam. Piet Heinsbergen scoorde in dit laatste kwart 10 van zijn 21 punten. Bij een gat van 10 punten was het Luuk Gevers die de eindstand met een mooie ‘floater’ op 66-54 zette. Alle spelers wisten op het scoreformulier te komen, wat laat zien dat Akros met goed samenspel werd verslagen.

Na een gelijk opgaande eerste kwart waarin de defense van Onder 16-2 niet scherp was en gekenmerkt werd door foutenlast ging het tweede kwart de verdedigende intensiteit omhoog en daarmee begon de offense beter te lopen. Aan de hand van een veel scorende Joep (32 punten in drie kwarten) werd een ruim gat geslagen van 61-32, waardoor het vierde kwart door beide teams op een sportieve manier kon worden uitgespeeld met mooi aanvallend spel. Piet Heinsbergen maakte zijn debuut als bankspelers en speelde erg goed met een mooie score als beloning. De wedstrijd werd gewonnen met 69-43.

Onder 16-1 keek al snel tegen een 0-6 achterstand aan tegen Springfield uit Berlicum, maar herstelde zich snel. Drie kwarten lang hielden de teams elkaar in evenwicht, maar in het vierde kwart sloeg Lieshout een gat. Nout van Overbeek (19 punten) en Marijn Sanders (24 punten) gaven de bezoekers het nakijken. Maar ook alle andere spelers van Lieshout wisten te scoren in een met 63-45 gewonnen wedstrijd.

Nout van Overbeek attaqueert de basket

Mannen Onder 18 kon Octopus uit Vught in het eerste kwart maar lastig van zich afslaan. Maar bij een stand van 18-11 na het eerste kwart wist Lieshout de zoneverdediging van de bezoekers te slechten. Het liep kwart na kwart uit naar een ruime 101-38 overwinning. Sjoerd Bast had een belangrijk aandeel in de winst met 31 punten, waarvan 5 driepunters.

Daan van Aspert ‘faked’ zijn man uit

Heren 2 speelde een spannende wedstrijd tegen BC Heeze. Een strijd waarin de teams elkaar niet veel toegaven, maar waarin Lieshout wel steeds tegen een kleine achterstand aankeek. Tot in het laatste kwart. Bij een 33-37 achterstand, boog Lieshout de score om via scores van Bryan Bevers (8 punten), Thijs van den Berg (27 punten) en Jason Mennen (10 punten). Lieshout won daardoor met 64-60.

Heren 1 nam het op tegen hekkensluiter Achilles uit Nuenen. Op papier een makkelijke tegenstander, maar deze keer niet. In het tweede kwart sloegen de bezoekers een gat van 9 punten. Lieshout wist de schade voor rust te beperken tot 4 punten. In het derde kwart bleef het onverminderd spannend en werd het 38-38. Heren 1 sloeg in het laatste kwart een gat van 9 punten. Dit gat werd door Achilles gedicht, maar met een score van Jordy Dols (15 punten) in de laatste seconden van de wedstrijd wist Lieshout te winnen met 53-51. Dames 1 speelde een zware partij tegen Octopus uit Vught. Het had in de eerste helft moeite om de bezoekers bij te houden. Maar na een achterstand van 12 punten wist Lieshout de rust te bereiken met een gelijke 29-29 stand. In het derde kwart was het stuivertje wisselen, maar in het vierde kwart liep Octopus uit. Bij een achterstand van 9 punten wist Lieshout nog iets in te lopen, maar kon een 43-48 verlies niet worden voorkomen.