Afgelopen weekend speelden Onder 16-2 en Onder 12 van Basketball Club Lieshout hun laatste wedstrijden van het seizoen. Nu zitten de wedstrijden voor alle teams van de club er op. Onder 16-2 speelde thuis tegen E.B.C.G. uit Geldrop, de nummer twee van de competitie. Eerder dit seizoen was Lieshout kansloos tegen deze tegenstander, maar ditmaal nam Lieshout een brutale voorsprong van 18-10 in de eerste periode. Bij rust waren de bezoekers ingelopen en hadden zij een minimale voorsprong van 31-32. In het derde kwart kwam Lieshout moeilijk tot scoren. E.B.C.G. liep daardoor uit naar 31-40. Lieshout verkleinde de marge tot 43-49 bij ingang van de laatste periode. Daarin was E.B.C.G. toch de sterkere partij. Lieshout verloor met 49-60. Mayke Rooijackers werd topscorer met 17 punten, waarvan drie driepunters.

Onder 12 ging zondag op bezoek bij BC Heeze. Skye van der Heijden opende de score voor Lieshout, maar daarna was het Heeze dat vaak het netje wist te vinden. Bij rust keek Lieshout tegen een 41-18 achterstand aan. Heeze bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Met 11 punten van topscorer Jimmy Scharloo in de laatste twee periodes werd de achterstand iets verkleind. Lieshout verloor met 63-38.

Bijschrift foto: Matthijs Rooijackers schiet een vrije worp

Bijschrift foto: Onder 12 zoekt in gaatje in de verdediging van Heeze

Alle teams van Basketball Club Lieshout trainen nog tot aan de zomervakantie. Mocht jij ook eens willen ervaren of basketball een sport voor je is? Dan kun je op vrijdag 10, 17, 24 en 31 mei meedoen aan gratis proeftrainingen. De trainingen zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de trainingen worden de beginselen van basketball aangeleerd om zo op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sport. De proeftrainingen worden trainers van Basketball Club Lieshout gegeven in sporthal De Klumper in Lieshout van 18.00 tot 19.00 uur. Aanmelden voor de proeftrainingen kan via de website www.bclieshout.nl of door een mail te sturen naar lbbt@bclieshout.nl.