Afgelopen zaterdag werd het nieuwe 3×3 basketbalveld aan Speelpark Nieuwenhof in Lieshout geopend. Basketball Club Lieshout organiseerde dit evenement om de realisatie van het eerste professionele 3×3 veld in Laarbeek te vieren. Na een openingswoord van voorzitter Teun Hagelaar sprak Bob van Oosterhout, clubeigenaar van eredivisieclub Heroes Den Bosch, lovende woorden over het project. Hij benadrukte het belang van buitenvelden, die bijdragen aan betrokkenheid in wijken en aan vriendschappen die ontstaan door samen sportief plezier te maken. Ook de betrokkenheid van de gemeenschap, de samenwerking tussen omwonenden, vereniging, gemeente en sponsors werd door hem geprezen. Hij besloot met een rake vrije worp, waarna het de beurt was aan de jeugd om lekker sportief bezig te zijn. Door Loyce Bettonvil, speelster van het Nederlandse 3×3 team en Jeanine Tjin-A-Sioe, trainster van Nederlandse 3×3 jeugd, werden T-shirts uitgedeeld aan alle aanwezige dames en meiden. Daarna gaven zij het voorbeeld tijdens een basketbalclinic. Tijdens de pauze konden deelnemers een handtekening van Loyce Bettonvil bemachtigen en met haar op de foto. ‘s Middags werd er een 3×3 toernooi gespeeld. De teams bestonden uit diverse leeftijden en ervaringsniveaus. Een sportief en gezellig toernooi dat uiteindelijk verrassend werd gewonnen door een team van jeugdspelers. Ze schoten de hele middag met scherp schoten en wonnen terecht de spannende finale.

International Loyce Bettonvil met de aanwezige meiden

Online album met meer foto’s:

DSCF2240